Un eveniment cu o tradiție îndelungată, Târgul Lechinței, a fost reluat după o absență cauzată de pandemia de Coronavirus. Târgul Lechinței era, pe vremuri, un loc în care oamenii se adunau, petreceau împreună și își vindeau produsele din agricultură.
Astăzi, evenimentul și-a păstrat atmosfera de sărbătoare, fiind celebrat cu un spectacol pe placul oamenilor: muzică folclorică, DJ și, invitat special, Vali Vijelie.

Conform tradiției, târgul de toamnă a Lechinței, este locul unde producătorii autohtoni de legume, fructe, vinificație și produse tradiționale românești, își expun cele mai bune roade adunate și preparate pentru a fi degustate, într-o atmosferă de sărbătoare.
Felicitări pentru toată munca și implicarea în realizarea acestui târg, bunului meu prieten, Romeo Florian, primarul Comunei Lechința, si consiliului local! Sunteți un real sprijin pentru comunitate și o dovadă de seriozitate, în implementarea proiectelor de dezvoltarea!
Felicitări , domnului manager al Centrului Județean pentru Cultură, Alexandru Pugna, , soliștilor din Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Dor Românesc”, Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelia, Nicolae Cioancă, Cristina Retegan, Oana Matei Coruți, Ioachim Spân, Anamaria Marti, Veronica Bălan, dirijorului Horațiu Cigu, dansatorilor din cadrul ansamblului și coregrafului Adrian Pașcu pentru modul în care ne surprindeți plăcut de fiecare dată la orice eveniment din județ.
Mulțumim artiștilor, Cristian Fodor și Petru Petruse pentru atmosfera de sărbătoare și pentru momentele frumoase pe care le-au oferit spectatorilor, pe toată durata Târgului!
Continuați să creați lucruri și proiecte frumoase pentru oameni, iar munca să rămână, la fel, un reper pentru viitor!“, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment.

Au fost prezenți, de asemenea, deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan dar și alți primari din județ: Ioan Bob, Șintereag, Sorin Sfintean, Șieu Odorhei, Vasile Codrea, Budești, Ioan Monița,Romuli.
Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, a ținut un discurs în fața lechințenilor și a făcut un anunț suprinzător: acesta a precizat că Radu Moldovan nu își mai dorește un nou mandat la președinția Consiliului Județean BN, el urmând să candideze pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 2024. Deocamdată, Radu Moldovan nu a confirmat oficial această candidatură.

Evenimentul Târgul Lechinței face parte din suita de evenimente organziate cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA