Noi elemente de iluminat festiv, pentru Sărbătorile de iarnă, vor fi achiziționate de către primăria Bistrița,prin Direcția de Servicii Publice. Primăria Bistrița și-a făcut publică intenția de a cumpăra șiruri luminoase și alte elemente de iluminat festiv care vor fi montate pe stâlpii de iluminat public. Data limită pentru depunerea ofertelor de către companiile care dețin așa ceva este 26 septembrie. Valoarea estimată a achizițiilor este de circa 190.000 de lei fără TVA. Reamintim că, anul trecut, Primăria Bistrița a alocat circa 400.000 de lei pentru iluminatul festiv, sumă dublă față de anul anterior.

Apreciez faptul că, totuşi, nu suntem în stare de război, nu e necesar niciun fel de camuflaj pe timp de noapte, iar oamenii trebuie să se bucure de sărbători, trebuie să se bucure de spiritul Crăciunului. Centrul municipiului Bistriţa, cartierele vor fi ornate festiv, cu becuri LED cu un consum redus. Vom avea în vedere un program care ţine cont de context, adică iluminatul festiv se va închide la ora 1-2 noaptea, cu excepţia zilelor de Crăciun şi de Anul Nou. E un lucru important pentru starea de spirit din oraş„, a explicat primarul Bistriţei, Ioan Turc.

Acesta a precizat că, anul acest, vor fi puse în valoare și pasajele Bistriței.

Pentru că mai mulți bistrițeni și-au exprimat deja părere, prin comentarii, despre prețul crescut la energia electrică, primarul Ioan Turc a declarat că ia în calcul chiar și reducerea timpului în care Bistrița va avea iluminat public pe timp de noapte, astfel că acesta ar putea fi pornit seara cu o oră mai târziu și oprit cu o oră mai devreme dimineața.

SPUNE-TI PAREREA