O familie din Rodna a ajuns la secția UPU pediatrie din Bistrița cu un copil de doar doi ani, după ce starea băiețelului s-a înrăutățit brusc, în urma unei răceli. Părinții îngrijorați au sunat la 112, văzând cum copilul lor este tot mai palid și lipsit de vlagă, și un Terapie Intensivă Mobilă SMURD l-a transportat pe cel mic la UPU-SMURD Pediatrie Bistrița. Aici i s-au făcut analize care au arătat că suferă de anemie severă, așa că a fost transferta de urgență la Cluj, cu un elicopter SMURD. După șapte zile petrecut în spital, părinții lui David au dorit să adreseze o scrisoare de mulțumire unui medic pediatru din Bistrița care s-a ocupat de cazul băiatului când a ajuns la urgențe. Redăm scrisoarea integrală în rândurile de mai jos.

Familia noastră dorește să mulțumească public doamnei Dr. Buda Anca din cadrul UPU-SMURD Pediatrie Bistrița și doamnei Dr. Pop Monica din cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Recent, băiețelul nostru, David, în vârstă de 2 anișori, a trecut prin momente grele în timp ce se afla acasă în Rodna. În urma unei răceli, starea de sănătate a băiețelului nostru s-a degradat brusc, fiind foarte somnolent și prezentând o paloare intensă. Văzând starea în care se află, fără să stăm pe gânduri am apelat numărul unic de urgență 112, iar un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD l-a transportat pe David la UPU-SMURD Pediatrie Bistrița.

În serviciul de urgență UPU-SMURD Pediatrie din Bistrița, David a fost preluat de doamna Dr. Buda Anca, un medic profesionist, dedicat și empatic.

Analizele și investigațiile de specialitate au arătat că David suferea de o anemie severă. Fără să stea pe gânduri, medicii Dr. Buda Anca și Dr. Pop Monica, au luat legătura cu colegii lor de la Clinica de Pediatrie – Hematologie din Cluj-Napoca, care au sugerat transferul băiețelului nostru de urgență în județul învecinat. Fiindcă timpul era cel mai mare dușman al lui David, în toiul nopții, medicii din camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au luat legătura cu colegii lor care încadrează echipajul de salvare aeromedicală, iar în scurt timp fiul nostru era preluat de elicopter de pe heliportul spitalului și transferat la Clinica de Pediatrie – Hematologie din Cluj-Napoca.

După 7 zile petrecute în spitalul din Cluj-Napoca, David a revenit acasă la Rodna, într-o stare foarte bună.

Diagnosticul corect pus de Dr. Buda Anca și Dr. Pop Monica i-au oferit o nouă șansă lui David, iar pe această cale dorim să le mulțumim public pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Acum, când David este în afara oricărui pericol, am dori să vă asigurăm de toată recunoștința noastră, stimate doamne doctor.

Vă mulțumim!

Cu prețuire și recunoștință,

Părinții lui David

SPUNE-TI PAREREA