Președintele PSD BN, Emil Radu Moldovan, a fost prezent duminică la conferința de alegeri a noii conduceri TSD BN, unde tinerii social democrați și-au ales un nou lider. Radu Moldovan a vorbit, printre altele, și despre legea inițiată de mai mulți parlamentari PSD, printre care și bistrițenii Daniel Suciu și Bogdan Gruia, care propune testarea inopinată a elevilor, în școli, cu scopul de a descuraja consumul de droguri.

Trebuie să oprim acest flagel care nenorocește viitorul acestei țări. Copii și tineri nevinovați care dintr-o greșeală sau o neatenție își nenorocesc viața. Statul român are această obligație ca – prin toate instituțiile lui – să stopeze acest flagel.
Mă bucur că de aici, de la Bistrița, în urma unei discuții provocate de colegii mei din PNL în Consiliul Județean, s-a inflamat toată țara.
Încet-încet s-a ajuns la această dezbatere. Îmi doresc foarte mult ca voi, tinerii, împreună cu părinții și profesorii să avem o dezbatere foarte serioasă. Ca să putem să-i sprijinim pe cei doi deputați inițiatori și pe ceilalți care vor sprijini în Parlament acest proiect important de lege. El trebuie să fie îmbunătățit și amendat, ca la final să avem o lege care să permită instituțiilor de forță ale statului să-și facă datoria. Pentru că astăzi, chiar dacă sunt acuzați, de foarte multe ori nu au pârghiile necesare pentru a întreprinde măsurile necesare”, a spus Radu Moldovan.

Liderul PSD este de părere că testarea elevilor îi va conduce, în cele din urmă, pe polițiști la „peștii cei mari“, adică dealerii de droguri.

Sper ca și dacălii să înțeleagă că nu mai pot ascunde sub preș povestea asta. Să înțelegem că trebuie să luăm măsuri. Am avut o discuție mai lungă cu Bogdan Ivan și Daniel Suciu. Din păcate, cei care fac foarte mulți bani din droguri nu vor sta deoparte. Deja au reușit să ducă discuția în derizoriu. Multă lume susține că legea a fost făcută pentru a testa și controla copiii. Fals! Nu că nu se va întâmpla și asta. Dar nu ăsta este scopul. Scopul este să ajungem la sursă. La traficanți și la dealeri”, a mai spus Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Bună
    Să sperăm că cat de curând vom vedea și noi peștii mari din organizația PSD Bistrița,la pușcărie,acolo unde le este locul.
    Palatele și luxul pe care le aveți deocamdată sunt pe spatele contribuabililor bistrițeni și noi nu iertăm.Nici legea nu vă iartă, fărădelegile voastre sunt la dosar,doar o picătură mai este.

SPUNE-TI PAREREA