O lege care să lupte împotriva consumului de droguri în școli a fost inițiată de mai mulți parlamentari PSD, printre care și deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan.

Legea propune, printre altele, testări inopinate în școli și la evenimente, unde există suspiciuni că s-ar consuma/trafica droguri. Inițiativa vine după ce fenomenul drogurilor a luat amploare în Bistrița-Năsăud și mai mulți părinți se arată îngrijorați de consumul de droguri în școli, inclusiv în școlile gimnaziale.

Cei care se opun, îngreunează sau refuză testarea, riscă pedeapsa cu închisoarea, dacă legea va fi pusă în practică.

Copiii mei au 12 și știu că, în anturajul din acest oraș, dealerii caută să își lărgească clienții și plaja de a-ș vinde marfa. Da, e nevoie de pedepse aspre pentru dealeri, da, cine ne reproșează că trebuie să se testeze și parlamentarii și polițiștii, da, ne testăm și noi. Dacă asta este problema.

Eu sunt profund îngrijorat, ca părinte, de fenomenul care se întâmplă lângă noi„, a spus Daniel Suciu în cadrul unei conferințe de presă.

Daniel Suciu a mai spus că a primit multe mesaje de susținere din partea unor părinți, dar și amenințări din partea unor persoane care nu îi agreează propunerile.

Ce faci domnu deputat? Am auzit că ești părinte? Vrei să nu îți mai vezi copiii niște ani de zile din cauza unei legi antidrog? Ai grijă de tine.” „Sper să îți vezi copiii cu seringa în vene”, sunt mesajele cărora Daniel Suciu le-a dat citire în cadrul conferinței de presă. 

SPUNE-TI PAREREA