TeraPlast și Alfa Construct Partners anunță încetarea, de comun acord, a acordului privind proiectul imobiliar de pe strada Zefirului din Bistrița.

Decizia vine ca efect al climatului complex de pe piața construcțiilor care a generat creșteri ale prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii, care impactează semnificativ costurile cu furnizorii și materialele aferente proiectului imobiliar.

„Nu renunțăm la obiectivul de a valorifica acest activ în beneficiul acționarilor noștri și a comunității locale. Rămânem deschiși la vânzarea terenului de circa 2 hectare în scopul dezvoltării unui proiect imobiliar cu PUZ-ul obținut. Cunoaștem evoluția pieței construcțiilor prin perspectiva segmentelor pe care activăm și vedem companii de antrepriză, chiar din rândul clienților noștri, care întâmpină dificultăți din cauza creșterilor semnificative ale prețurilor din ultimii 2 ani și jumătate. Ne dezvoltăm și fructificăm oportunitățile de piață, dar în același timp ne adaptăm lor pentru a asigura o evoluție echilibrată a afacerilor noastre pe termen mediu și lung.” a declarat dl Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

„Suspendarea proiectului imobiliar de pe Zefirului nu înseamnă că renunțăm la obiectivul de a contribui la dezvoltarea pieței imobiliare a Bistriței. Evoluția prețurilor materialelor și a serviciilor împreună cu semnele evidente de contracție a pieței imobiliare, materializate printr-o scădere drastică și bruscă a cererilor din partea clientilor, ne obligă să regândim coordonatele proiectului, deoarece obiectivul nostru rămâne dezvoltarea de proiecte care respectă promisiunile față de bistrițeni, în primul rând. Asta, pe de cealaltă parte, depinde și de evoluția climatului economic și al climatului de piață, pe care noi le urmărim îndeaproape prin studii de specialitate. Mulțumim partenerilor, clienților și colaboratorilor pentru eforturile depuse, interesul prezentat și încrederea acordată. În viziunea noastră, acasă este un sentiment, însă drumul până acolo trebuie să fie unul care oferă atât perspectivă asupra viitorului, cât și predictibilitate/un grad ridicat de siguranță.” a adăugat dl Doru Ciocan, Administrator al Alfa Construct Partners.

Parteneriatul dintre TeraPlast și Alfa Construct Partners a fost încheiat în al treilea trimestru din 2020. Acesta viza dezvoltarea unui ansamblu de locuințe pe fosta locație a fabricii TeraPlast, în apropierea centrului Bistriței. De la momentul acordului până în prezent, s-a obținut PUZ-ul, însă nu au fost demarate lucrări de construcții.

 

SPUNE-TI PAREREA