Foto: arhivă

Echipa Esentza Robotics din Beclean a obținut premiul pentru cel mai inovativ design, la concursul premiul pentru cel mai inovativ design la concursul FIRST Tech Challenge, desfășurat la College of Engineering din Iowa, SUA. Elevii au fost felicitați de către Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Sunt peste 8.300 de kilometri între Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean și College of Engineering din Iowa, SUA. O lume distanță (mai exact o cincime de lume, geografic).
Cu toate acestea, Esentza Robotics, echipă formată din elevii Colegiului din Beclean, a câștigat premiul pentru cel mai inovativ design, la prestigiosul concurs de robotică organizat peste ocean.
Mințile nu sunt constrânse de granițe, iar inovația strălucește de oriunde s-ar afla. Nu pot decât să îi felicit pe acești copii minunați și să îi încurajez să continue, la fel cum îi încurajez pe toți cei ce gândesc diferit – „outside the box”, uimindu-ne cu felul în care deja schimbă lumea din jurul lor.
Am asistat la prezentarea proiectului Esentza Robotics și tot ce mai pot spune este că viitorul nostru stă în puterea noastră de inovație, iar astfel de reușite ne arată că avem un viitor luminos.
Pentru că am convingerea fermă că orice națiune care nu are inovatori va pierde competiția cu viitorul.
Vă aplaud, dragilor!“, a transmis Mircea Geoană.

Citește și:

Echipele de robotică, conceptul tot mai popular care îi învață pe tineri să se comporte ca într-o companie (FOTO)

SPUNE-TI PAREREA