Un nou drum județean din Bistrița-Năsăud a fost modernizat în această vară. Este vorba de DJ 172 G, Nușeni – Feleac – Chiraleș, care a fost inaugurat azi. Acestea facilitează mult circulația locuitorilor din zonă înspre municipiul Bistrița.

La recepție au fost prezenți reprezentanți ai firmei care a executat lucrarea, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, vicepreședintele Ciprian Kecskes Simionca, secretaarul general al PSD BN, Romeo Florian și primari din zonă.

Distanță: 10 km
Constructor: Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL- lider de asociere cu SC MIS GRUP SRL și SC DRUMSERV SA- asociați (lucrările de construcție) și SC LA CONSULT & DEVELOPMENT SRL (lucrările de proiectare și asistență tehnică).
Valoarea contractului: 16.06 mil lei (3.2 mil euro)
Durata de execuție: 24 de luni (2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 20 de luni execuția lucrărilor).
Sursa de finanțare: Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Garanția lucrărilor: 10 ani
Lucrările de execuție au constat în: strat de uzură, strat de piatră spartă, strat de balast, șanțuri de pământ (7.1 km), sanțuri dalate (5.1 km), rigole ranforsate, rigole carosabile, 15 podețe tubulare, amenajarea a 16 drumuri laterale, ziduri de sprijin, amenajarea acceselor la proprietăți, parapeți metalici (1.6 km), 11 borne kilometrice, 91 borne hectometrice, marcaje rutiere, table indicatoare.

SPUNE-TI PAREREA