Experienţa şi profesionalismul medicilor sunt completate cu succes prin efectuarea diverselor tipuri de ecografii, metode imagistice de investigaţie cu ultrasunete, care au drept scop ușurarea diagnosticării rapide şi a stabilirii gradelor de evoluţie a contextelor medicale.

Ecografia şi rolul acesteia

Metodele imagistice de investigaţie bazate pe ultrasunete şi-au dovedit eficienţa şi necesitatea în diagnosticarea unora dintre cele mai variate contexte medicale. O ecografie este o procedură non-invazivă, deoarece nu radiază şi nu interfereaza negativ cu organismul, putând fi folosită atât în cazul adulţilor, cât şi nou-născuţilor.

Este o metodă extrem de rapidă, oferind răspunsuri clare şi ajutând la stabilirea profilului medical. Are o adresabilitate foarte amplă, putându-se apela la această investigaţie pe un palier foarte larg de afecţiuni şi contexte. În comparaţie cu alte tipuri de examinări imagistice, ecografia are costuri accesibile tuturor.

Efectuarea ecografiilor în urologie

O programare la cabinetul de urologie Cluj, va avea rolul de a oferi cele mai clare răspunsuri legate de contextul parcurs, de diagnosticul real şi de metodele de tratament recomandate şi indicate. Atunci când vă confruntați cu disconfort pe acest palier, o ecografie de tract reno-urinar, care implică examinarea cu ultrasunete a rinichilor, prostatei şi vezicii urinare, are potenţialul de a furniza toate datele de care medicul specialist are nevoie pentru a stabili cu rapiditate un diagnostic exact.  Pe lângă examenul clinic şi istoricul medical, ecografia va fi investigaţia care va contribui la stabilirea celui mai bun plan de tratament.

Când se impune un control urologic

Afecţiunile specifice aparatului reno-urinar sunt extrem de frecvente. Acestea impun intervenţii rapide, în caz contrar conducând la apariţia complicaţiilor. Simptomele care ar trebui să vă trimită către un control de specialitate sunt durerile resimţite în zonele lombară, pelviană, testiculară sau peniană, sângerările sau cheagurile de sânge depistate în urină, dificultăţile la urinare, precum şi disconfortul resimţit în timpul actului sexual.

Paleta afecţiunilor specifice este foarte amplă, astfel că medicii specialişti vor interveni atunci când vă confruntaţi cu probleme apărute la nivelul uretrei, vezicii urinare, la nivelul prostatei sau  rinichilor. De la infecţiile urinare, până la pietrele renale, prolapsul vaginal sau diferite tipuri de cancer, specialiştii în domeniu, beneficiind de posibilitatea efectuării celor mai performante investigaţii, vor putea acţiona în vederea restabilirii echilibrului, stabilind schemele de tratament cele mai eficiente.

SPUNE-TI PAREREA