Un incendiu de proporții a izbucnit miercuri seara la o gospodărie din Josenii Bârgăului, cel mai probabil, din cauza unui trăsnet. Pompierii militari au muncit 5 ore să stingă flăcările care au înghițit 2000 de baloți de fân. Din fericire, nu au fost înregistrate victime și casa de locuit din vecinătate a fost salvată.

Trei echipaje de stingere încadrate cu pompieri militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița și un echipaj de prim ajutor SMURD intervin în localitatea Josenii Bârgăului la un incendiu izbucnit la o anexa cu posibilitate de extindere la casa de locuit.
Aproape 5 ore au lucrat pompierii militari pentru lichidarea incendiului izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui trăsnet, la o gospodărie situată pe un drum secundar, la aproape 3 km de calea principala de acces.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime și casa de locuit a fost salvata, deși era amplasată la câțiva metri de anexele gospodărești cuprinse generalizat de incendiu.

Flăcările se manifestau cu violență, pe o suprafața desfășurată de aproximativ 250 – 300 mp de anexe gospodărești – grajd, fânar și șopru. Intervenția a fost dificila din cauza faptului că focarele au fost întreținute și alimentate de vântul puternic și vorbim de o cantitate mare de material combustibil, fân (aproximativ 2000 de baloți) care au ars cu intensitate“, a transmis ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA