Gloria 2018 a retras ieri tricoul cu numărul 15, cel pe care l-a purtat la Bistrița – Valentina Ardean Elisei. După 28 de ani de carieră, jucătoarea s-a retras din carieră, jucând ultimul meci în Sala Polivalentă din Bistrița, într-o atmosferă plină emoții și entuziasm.

Un moment extrem de emoționant, ceremonia desfășurându-se pe acordurile imnului național …
Același imn … pe care Alice l-a ascultat de atâtea ori înaintea meciurilor de la echipa națională si din competițiile internaționale la care a participat cu echipele de club la care a jucat.
28 de ani de dăruire, suflet, pasiune, emoție și bucurie!
28 de ani de handbal de cea mai bună calitate
28 de ani de zbor peste apărările adverse
Cu toate acestea, la Bistrița astăzi timpul nu s-a măsurat în ani ci în dragoste!
Dragostea pentru handbal a Valentinei Ardean Elisei și a noastră pentru ea.
Îți mulțumim, Alice pentru toate sclipirile din meciuri și pentru fiecare moment în care ai vibrat pentru România!
Îți mulțumim pentru patru ani fabuloși la Bistrița si pentru evoluțiile tale de la Gloria 2018!
Ne vei lipsi! Te iubim!!“, au transmis reprezentanții CS Gloria 2018.

Valentina Ardean Elisei – un model de sportiv profesionist cu o carieră impresionantă, care a oferit mereu curaj, încredere, a inspirat şi motivat generații de sportivi și a fost parte din mai toate experienţele României la nivel înalt din ultimii 20 de ani, la nivel de club şi echipa naţională.
A câștigat în carieră Challenge Cup, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor, Cupa EHF, Trofeul Campioanelor EHF. În anul 2004 a fost Golgeter în Liga Naționala a României, în 2005 – Cea mai bună extremă stângă la Campionatul Mondial din Rusia, 2007 – Golgeter în Cupa Cupelor EHF, în 2008 a fost desemnata Cea mai bună extremă stânga la Campionatul European din Macedonia și în 2015- Cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din Danemarca. A participat cu echipa la Jocurile olimpice de vară de la Beijing 2008 dar și la Olimpiada de la Rio – 2016. Este din anul 2000 Maestru al Sportului.
A evoluat la șapte echipe de club începând cu Deva și încheind cu Gloria 2018.

 

Foto: Mihai Pintea / Cristina Vlasa

1 COMENTARIU

  1. Meciul de retragere al Valentinei 𝐄𝐋𝐈𝐒𝐄𝐈 ar fi trebuit să aibă loc în noua sală polivalentă din Bistriţa, construită în localitatea componentă Unirea printr-un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) şi finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în valoare de aproximativ 27,5 milioane de euro. Dar, „ghinion”. Desi noua Polivalentă a fost inaugurată pe 12 august 2022, neavând terminate toate procedurile legale pentru ca transferul de la CNI să de facă la Consiliul Judeţean. De altfel, presedintele PSD – Marcel Ciolacu prezent la inaugurare, în discursul său a făcut o gafă spunând: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat”. Probabil Ciolacu se gândea la cele 27 milioane de euro îngropate în hardughia de la Unirea, desi orasul Bistriţa mai are o sală polivalentă lângă parcul municipal, cea in care a avut loc meciul de retragere al Valentinei Elisei, fosta căpitan al naţionalei de handbal feminin a României.

SPUNE-TI PAREREA