Un bărbat cu un comportament suspect, înarmat cu un cuțit,  a fost observat ieri de polițiști aflați în patrulare, pe o stradă din Bistrița. Acesta a fost percheziționat și este acum acuzat într-un dosar de trafic de droguri. 

„Astăzi, 12 august, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, la locații utilizate de un bărbat, de 29 de ani, din Bistrița, bănuiți de trafic de droguri de risc. 

Bărbatul a fost depistat, ieri, 11 august, de către un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Bistrița, aflat în serviciul de patrulare pe o stradă din municipiu. Acesta ar fi avut un cuțit asupra lui și un comportament suspect, iar, la vederea polițiștilor, ar fi fugit, încercând să se sustragă. 

De asemenea, ar fi aruncat într-o grădină, din apropiere, o pungă pe care o avea asupra lui, în interiorul căreia s-ar fi aflat substanțe vegetale de culoare verde-oliv, 6 plicuri cu ziplock, dintre care unul cu substanțe vegetale, susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, iar, ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița – Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

În urma analizelor de laborator, a reieșit faptul că ar fi vorba de aproximativ 75 de grame de cannabis.

Astăzi, 12 august, în urma perchezițiilor, au mai fost descoperite și ridicate aproximativ 10 grame de materie vegetală, susceptibilă de a avea efect psihoactiv, un pistol de tip air-soft, 2 butelii de gaz pentru pistol și un recipient cu bile din plastic pentru pistol. 

Totodată, 3 persoane au fost conduse la audieri.

În cursul zilei de astăzi, 12 august, persoana reținută va fi prezentată magistraților, cu propunere de arestare preventivă. 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc și tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Față de tânărul de 29 de ani, din Bistrița, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA