Un vagon al trenulețului Thomas care circula prin Parcul Municipal din Bistrița s-a răsturnat ieri, în timp ce trenul circula, plin de copii. Trei dintre copiii aflați în tren au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați la spital. O fetiță a suferit o fractură la cot. Și ceilalți copii și părinții lor au intrat în panică, în momentul incidentului. După cum spun mai mulți martori, trenulețul circula cu o viteză prea mare.

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a reacționat în urma acestui eveniment și a transmis un mesaj. Din păcate, trenulețul nu va mai circula până la momentul în care se vor elucida cauzele accidentului.

Regret profund nefericitul incident care a avut loc, în această după-amiază, în Parcul „Regele Mihai I al României”, unde al doilea vagon al trenulețului electric Thomas s-a răsturnat într-o curbă. Cei trei copii care au avut de suferit au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate și, chiar dacă nu au necesitat internare și sunt acasă, mă voi asigura personal că evoluția stării lor de sănătate este una bună. Urmăresc cu atenție starea fetiței care a suferit o fractură la cot.
Siguranța copiilor care își petrec timpul în parcurile din Bistrița, pe alei, în spațiile de joacă sau plimbându-se cu trenulețul Thomas, a fost de la bun început o prioritate pentru noi.
Din data de 25 iunie 2022, de la darea lui în folosință, trenulețul electric Thomas a parcurs peste 2000 de kilometri, a făcut 640 de circuite și a bucurat mai mult de 7000 de copii. În tot acest timp, trenulețul a funcționat impecabil și nu am avut nici măcar un indiciu că ar fi posibil ca beneficiarii să nu fie în deplină siguranță.
Momentan, suntem în etapa în care se fac demersurile necesare pentru a elucida cauzele nedoritului eveniment și voi reveni cu un punct de vedere de îndată ce vom avea toate datele.
Vă asigur că tratăm această situație cu toată responsabilitatea și vom face tot ceea ce este necesar pentru ca, pe viitor, astfel de incidente să nu mai fie posibile.
Pentru moment, trenulețul Thomas a fost retras de pe aleile parcului și nu va reveni decât după ce vom fi siguri că evenimentul de astăzi nu se mai poate repeta“, a transmis Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA