Un grup de turiști cazat la Colibița a primit, în toiul nopții, vizita jandarmilor din zonă. Petrecăreții au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice după ce mai mulți oameni cazați în vecinătate lor au sunat la 112.

„Mai multe persoane au închiriat la acest sfârșit de săptămână o pensiune la Colibița și au organizat o petrecere care a ajuns să tulbure liniștea localnicilor precum și a altor turiști cazați în apropiere.
Mai multe apeluri semnalau sâmbătă noaptea faptul că la una dintre pensiunile de pe malul lacului Colibița, muzica și zgomotul produs de către persoanele cazate acolo tulbură liniștea tuturor celor aflați în zona respectivă.
Jandarmii s-au deplasat la locația indicată, le-au pus în vedere participanților respectarea prevederilor legale în vigoare și au aplicat sancțiuni în valoare de 1.500 de lei pentru tulburarea liniștii publice. (Legea nr. 61 din 1991, art.2, pct. 26)
Având în vedere faptul că proprietarul pensiunii, o societate comercială, nu a luat toate măsurile pentru ca cei prezenți să nu tulbure ordinea și liniștea publică, ori pentru a împiedica săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, jandarmii i-au aplicat societății comerciale în cauză o sancțiune de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. (Legea nr. 61 din 1991, art.2, pct. 35)“, se arată într-un comunicat de presă al jandarmeriei.

Pe parcursul sfârșitului de săptămână jandarmii au mai aplicat pe raza județului sancțiuni în valoare de 6.800 de lei pentru fapte de natură contravențională, astfel: adresarea de injurii, provocarea unor scandaluri, cerșetorie, tulburarea ordinii și liniștii publice, pescuit fără permis și apelarea nejustificată la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

 

 

SPUNE-TI PAREREA