Postul Radio Someș și-a pierdut elanul în demersul unei investigații care arăta că primarul comunei Șanț, Marian Forogău, și-a pus neamurile în funcții. Pe pagina oficială Radio Someș a apărut un material prin care i se cer scuze primarului. Radio Somșe precizează că primarul a przentat acte prin care dovedește că angajările pe care le-a făcut sunt perfect legale, iar faptul că anumite persoane angajate îi sunt rude, este pur întâmplător.

Primarul comunei Șanț, Marian Forogău (PNL), era acuzat, la începutul acestui an, că și-a pus neamurile în diverse funcții după ce s-a văzut instalat la cârma comunei. Dezvăluirile au fost făcute pe postul de radio și pe pagina de facebook Radio Someș, începând cu data de 31 ianuarie, când sursa citată a început să facă o serie de postări despre primarul Marian Forogău.

Acum, Radio Somșe își retractează afirmațiile și a publicat următorul material:

În urmă cu câteva luni în presă au apărut informații conform cărora Primarul Comunei Șanț din Județul Bistrița-Năsăud, Marian Forogău a angajat mai multe rude în cadrul primăriei și a Ocolului Silvic Valea Someșului. În urma unei anchete demarate si de către postul de Radio Someș și a documentelor oferite spre consultare de către domnul primar Marian Forogău am constatat că aceste angajări au fost făcute conform legilor în vigoare. Totodată primarul susține că la mijloc ar fi vorba doar de anumite persoane din comună care din invidie sau având anumite probleme personale cu domnia sa aruncă astfel de acuzații în presă. Marian Forogău susține că este dispus să fie controlat de orice organ al statului pentru a demonstra că acele persoane sunt angajate absolut legal iar faptul că între domnia sa și aceste persoane există grade de rudenie este pur întâmplător.
În urma consultării documentelor puse la dispoziție de către primarul Marian Forogău și a declarațiilor pe care acesta le-a oferit, radio Someș își cere scuze pentru articolul publicat în care potrivit unor declarații ale unor cetățeni din comună angajările respective nu au fost făcute legal, totodată la vremea respectivă au apărut informații conform cărora primarul ar fi implicat în distribuirea lemnului către populație cu prioritate spre anumiți cetățeni, Marian Forogău a relatat că aceste informații sunt false și că de tăierile de material lemnos se ocupă strict Ocolul Silvic, primarul nefiind implicat în activitățiile ce țin de tăierile de arbori, fiecare familie primind in mod egal materialul lemnos, nefiind influentat politic“, a transmis Radio Someș.

Reamintim că, în aceeași perioadă, Forogău a recunoscut că și-a angajat rudele, dar pretindea că este rudă cu 15%-20% din oamenii din comună. Desigur, problema angajărilor nu era una de ordin legal ci, mai degrabă, moral.

Traian Ogâgău: „Nu vrei să începem o colaborare, te rog frumos?“

Primarul Marian Forogău spune că acuzațiile care i se aduc vin de la Traian Ogâgău, fost primar la Sângeorz Băi, care i-ar fi propus un contract de promovare de 15 000 de lei.
„Cred eu că dedicația asta vine de la domnul Traian Ogâgu care din câte știu e manager sau el e patronul postului de radio Someș prin care mi-a propus un contract de 15 000 de lei, să facem un contract pentru a promova comuna Șanț și obiceiuri și chiar pe mine. Bineînțeles că eu am refuzat“, a spus Forogău. El a făcut publică și o înregistrare în care Traian Ogâgu vorbește despre semnarea unui contract.

„Te salut domn primar și la mulți ani! Tocmai ce am ascultat rubrica pe Radio Someș despre comuna Șanț și mi-am adus aminte, nu vrei să începem o colaborare te rog frumos, anul ăsta, de luna asta? “, i-a propus Ogâgău.

Citește și:

Primarul Forogău, acuzat că și-a pus neamurile în funcții, pretinde că e rudă cu peste 600 de oameni din comună. „Neamurile mele trebe și ele să trăiască“

SPUNE-TI PAREREA