Lucrările de modernizare a mai multor străzi din Bistrița creează un disconfort temporar locuitorilor, mai ales că șantierele mai mult stagnează. Bistrițenii se gândesc cu îngrijorare la luna septembrie, când revenirea din concedii și întoarcerea la școală va aduce și mai multă aglomerație în trafic.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

În acest moment, o porțiune importantă din strada General Grigore Bălan este închisă, la fel și strada Gheorghe Șincai. Pregătiri pentru deschiderea șantierului se fac și pe Bulevardul Decebal. Activitatea de pe aceste șantiere este criticată pentru că lucrările par să stagneze. Acest lucru este cauzat, în mare parte, de o lipsă de sincronizare între proiectele primăriei și planurile de investiții ale AQUABIS care ar trebui să schimbe conductele vechi înainte de a turna noul strat de asfalt.

Citește și:

De ce stagnează lucrările pe Gheorghe Șincai. Primăria nu s-a sincronizat cu Aquabis pentru a putea schimba conductele de apă

În ședința ordinară de consiliu local, primarul Ioan Turc a dat asigurări că Grigore Bălan și Gheorghe Șincai vor fi redeschise până în toamnă.

Ioan Turc a mai precizat faptul că întârzierile sunt și consecința modificărilor aduse proiectelor tehnice, modificări care au vizat înlocuirea tuturor utilitățiilor, adică a conductelor de apă, cabluri electrice etc.

„A trebuit să facem acele modificări și o spun cu toată responsabilitatea: aceste înlocuiri nu erau cuprinse în vechiul proiect, iar conductele de apă cel puțin, era obligatoriu să fie înlocuite. Nimeni nu are niciun fel de interes să tărăgănze lucrurile. Vă mai spun că, pe ambele străzi, vor fi îngropate în pământ cablurile de internet și telefonie și vor fi schimbate conductele de apă, canalizare și branșamentele. Pavajul de pe trotuare urmează și el să fie schimbat”, a punctat primarul Ioan Turc.

Îi asigur pe bistrițeni că strada General Grigore Bălan și strada Gheorghe Șincai vor fi deschise în toamnă. Conform discuțiilor pe care le-am avut cu constructorul, până la începerea școlii, atât Grigore Bălan, cât și Gheorghe Șincai trebuie să fie deschise și mă refer la turnarea stratului de binder, după care sigur că lucrările vor continua cu amenajarea trotuarelor, cu îngroparea firelor și aplicarea stratului de uzură”, a mai spus primarul.

Lucrări urmează să înceapă și pe traseul Winnmarkt-Bulevardul Decebal-Lamă. Aici, primarul a precizat că, în prima etapă a modernizării și reabilitării, se va lucra doar pe un singur sens de mers.

Ce lucrări se fac la Linia Verde

Lucrările propuse prin Linia Verde sunt: lucrări de remodelare a elementelor geometrice ale străzilor, realizarea de benzi dedicate/prioritare transportului public, realizarea pistelor pentru biciclişti, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe unele străzi, lucrări de iluminat public cu sistem de telegestiune, lucrări de infrastructură curenți slabi, lucrări de construire a unei autobaze care va cuprinde un depou pentru garare şi un dispecerat pentru managementul traficului, lucrări de construire staţii de autobuz: 42 de stații de autobuz curente şi 2 staţii de autobuz tip cap terminal.

Linia Verde va avea 44 de stații, 24.900 mp suprafață piste de cicliști, 4.553 mp suprafață piste de cicliști marcate, 39.515 mp suprafață trotuar, 18.101 mp suprafață carosabilă reabilitată. Traseul va fi: Unirea – Calea Moldovei – Gen. Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara și retur. Transportul va fi gratuit.

SPUNE-TI PAREREA