Ziua Imnului Național va fi celebrată la Bistrița, în data de 29 iulie, de la ora 09.00, la statuia poetului Andrei Mureșanu, cel care a compus și versurile imnului. Invitat special este interpretul de cântece patriotice Nicolae Furdui Iancu.

[themoneytizer id=”92839-1″]

O ceremonie publică va avea loc la Bistrița, în Piața Centrală, cu ocazia Zilei Imnului Național. Pentru a evita canicula, programul va începe de la ora 09.00.

Ceremonia va cuprinde acordarea onorului militar, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român, alocuțiuni, intonarea vocală și instrumentală a Imnului Național al României, defilarea gărzii de onoare, dar și intonarea unor cântece patriotice de către interpretul Nicolae Furdui Iancu.

Împreună cu Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud și Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, am organizat un frumos ceremonial militar-religios, care va cuprinde intonarea Imnului României și a unor cântece patriotice de către unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți rapsozi populari români, interpretul Nicolae Furdui Iancu.
De asemenea, vă așteaptă un moment surpriză pregătit de tinerii români care trăiesc în afara țării și care își petrec vacanța la tabăra ARC de la Sângeorz-Băi, alături de profesori și voluntari.
Ca urmare a disconfortului termic din aceste zile, s-a stabilit ca ceremonia dedicată Zilei Imnului să aibă loc de dimineață.
Vă aștept să celebrăm împreună Ziua Imnului în Orașul Imnului Național!“, a transmis primarul Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA