Un implant dentar reprezintă o soluție permanentă, polivalentă și ideală pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți absenți. Deoarece rădăcina lipsește, va trebui să se insereze o rădăcină artificială din titan pe care va fi plasat apoi implantul.

Un veritabil domeniu de expertiză atunci când vine vorba despre tot ce ține de lumea dentară, implanturile dentare sunt foarte populare și oferă o mulțime de avantaje pe termen lung pentru pacienții care vin la dentist.

Ce este implantologia dentară?

Implantologia dentară este o procedură prin care dentistul înlocuiește rădăcina dentară cu un implant. În funcție de numărul de dinți care lipsesc și numărul de implanturi care sunt necesare, se va evalua la un cabinet stomatologic amploarea lucrării ce va trebui să fie realizată pentru a obține un surâs natural plin de strălucire.

Înlocuirea unui dinte care lipsește este un proces care se realizează în mai multe etape. În timpul consultației, dentistul își va face timp să îți explice diferitele etape, de la examinare la montarea finală sau înlocuirea implanturilor.

Care sunt avantajele aduse de implanturile dentare?

Pe lângă faptul că sunt estetice și foarte frumoase, implanturile dentare oferă aceleași beneficii ca și dinții naturali. Îți vor permite să mesteci mai ușor alimentele și vor încetini și chiar stopa pierderea osoasă cauzată de absența dinților.

Punerea implanturilor este fixă, așadar, nu există riscul de a le pierde mâncând. Nu va mai trebui să ai un regim alimentar specific sau să renunți la unele alimente.

Dar, este foarte recomandat să:

  • Ai grijă de sănătatea ta buco-dentară.
  • Să ai gingii sănătoase.
  • Să ai o bună bază osoasă destul de solidă pentru a susține implanturile.

De ce un implant dentar este o investiție inteligentă?

Se spune cel mai adesea că un implant dentar este o reală investiție pentru pacient, deoarece are cea mai mare durată de viață. Bine întreținut, poate să dureze peste 12 ani, fără să se miște, deci este o investiție inteligentă.

Pe termen lung, sănătatea maxilarului va fi păstrată. Chiar dacă la prima vedere costurile pot părea destul de mari, este vorba despre cea mai bună soluție pe termen lung.

Dinții sănătoși îți vor permite nu numai să ai mai multă încredere în tine, ci mai ales oferă posibilitatea de a mesteca fără durere. Un implant dentar reprezintă o investiție durabilă în zâmbetul tău, în confortul tău și sănătatea ta. Zâmbetul este cartea ta de vizită!

SPUNE-TI PAREREA