.„Munca mea dă roade”, a transmis liderul PMP, Ionuț Simionca, anunțând că, în baza unei legi pe care a inițiat-o, încep lucrările de instalare a barierelor la nivel de cale ferată între localitățile Livezile și Susenii Bârgăului.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA București a semnat ieri, în 25 iulie, ordinul de începere a lucrărilor de instalare a barierelor la nivel de cale ferată în 3 locații: 2 în Livezile și una în Susenii Bârgăului. În baza aceleiași legi, în 2019, a fost instalată bariera de la Viișoara, într-un loc în care s-au pierdut vieți omenești nevinovate.

Iată că legea mea, care prevede instalarea de bariere și semnale luminoase pe drumurile principale, va aduce un plus de siguranță celor aflați în trafic în județul Bistrița-Năsăud și va contribui la salvarea de vieți omenești.

Cred că valoarea unui om este definită de lucrurile bune care rămân în urma muncii sale. Mă bucur să văd că am reușit să aduc valoare calității vieții și siguranței bistrițenilor.

Continuăm împreună!

Legea nr. 154 din 26 iunie 2018, pe care am inițiat-o în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, impune Ministerului Transporturilor obligativitatea efectuării unor lucrări pentru creșterea siguranței traficului rutier și feroviar. Conform actului normativ, toate trecerile la nivel de cale ferată care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere. În plus, administratorii căilor ferate sunt obligați să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri, iar până la 1 ianuarie 2020″, este mesajul transmis de Ionuț Simionca.

SPUNE-TI PAREREA