Viața de militar îi ține pe părinți departe de copiii lor în multe momente importante. Dar un militar din cadrul Brgăzii 81 Mecanizată Bistrița-Năsăud a găsit un mod a a-i transmite fiicei sale că este cea mai prețioasă, deși, fizic, nu a putut fi alături de ea. Acesta face parte din contingentul românesc „Gheparzii Transilvaniei“, la Raliul Central al Claselor Militare, unde participă aproximativ 400 de elevi militari din Polonia, Lituania, Estonia si Letonia.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

Cu toate că viața și profesia a făcut ca atunci când te-ai născut, la absolvirea școlii generale și acum la majorat sa nu fiu lângă tine te asigur ca ești cea mai prețioasă. Cuvintele TE IUBESC îți iau 2 secunde sa le rostești, 2 ore sa le explici și o viața sa le arăți . LA MULȚI ANI !“, este mesajul transmis de către plutonierul adjutant principal Emilian Dobrea fiicei sale Adela, care a împlinit 18 ani în data de 23 iulie. Un buchet de flori și mesajul au fost transmise prin intermediul colegilor săi.

Colegul nostru, plutonier adjutant principal Emilian Dobrea, face parte din contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” din Turda, care se instruiește în această perioadă într-un mediu multinațional alături de aliații Grupului de Luptă din Polonia.
Aflat la mii de kilometrii distanță față de fiica sa, mesajul său a fost transmis de colectivul Brigăzii 81 Mecanizată ,, General Grigore Bălan’’care, astăzi 23 iulie, a fost alături de Adela la împlinirea frumoasei vârste de 18 ani.
Cu această ocazie îi urăm un sincer ,, La mulți ani’’, multă sănătate și bucurie!“, a transmis Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan“.

Aproximativ 400 de elevi militari din Polonia, Lituania, Estonia si Letonia participă începând cu 18 iulie la cel de-al 7-lea Raliu Central al Claselor Militare de la Orzysz . Pe lângă atracțiile special pregătite, elevii au desfășurat activități specifice de instruire cu rol integrator și de familiarizare a viitoarelor cadre militare cu mediul profesional.
Un modul din pregătire este reprezentat de cunoașterea modului de instruire al militarilor români, americani și britanici din cadrul Grupului de Luptă din Polonia, și a echipamentelor militare folosite. Pentru cadeți este o experiență nouă și este pentru prima dată când au avut ocazia de a vedea sau intra într-un sistem antiaerian Gepard sau un transportor blindat de tip Stryker.
Totodată, această activitate de instruire a prilejuit și vizita ministrului apărării- Mariusz Błaszczak, care i-a recompensat pe cei mai buni dintre ei în cadrul unei ceremonii militare desfășurată pe platoul din baza militară de instrucție din Bemowo Piskie.

Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” se instruiește într-un mediu multinațional alături de aliații grupului de luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite.

SPUNE-TI PAREREA