Un bărbat a suferit miercuri în grav acident, fiind lovit de un lemn într-o zonă greu accesibilă din Bistrița-Bârgăului (zona Șoimul). La fața locului au ajuns Serviciul Salvamont Bistrița-Nasaud, echipajul TIM și echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului. La momentul intervenței, bărbatul era conștient și cooperant, însă prezintă multiple traumatisme.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

Având în vedere starea gravă în care se afla, echipajele de salvare l-au stabilizat și au solicitat un elicopter SMURD care să îl ridice cu troliul din pădure.

„Echipajele de interventie au ajuns la victima – un bărbat în vârstă de aproximativ 36 de ani. S-a procedat la evaluare preliminară și stabilizare și, ținând cont de faptul ca accesul autospecialelor de interventie este imposibil în zona respectiva, s-a luat decizia evacuării bărbatului pe calea aerului.
A fost solicitat, prin dispeceratul integrat ISU SAJ Bistrița Nasaud, elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala Târgu-Mureș pentru a realiza operațiunea de extragere a victimei, prin troliere. Au fost furnizate coordonatele GPS pentru cea mai apropiata locație unde se poate realiza operațiunea în condiții optime. Bărbatul este conștient și cooperant, insa prezinta leziuni si traumatisme care impun evacuarea de urgență pe calea aerului la o clinica de specilialitate/centru de traumă.“, a transmis ISU BN.

Victima a fost evacuată pe calea aerului la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. A fost ridicata la aparatul de zbor cu troliul din pădure (zona impracticabilă autospecielelor de intervenție) și coborâtă cu troliul pe heliport spitalului pentru a fi preluata de personalul medical al unității spitalicești.

SPUNE-TI PAREREA