Foto: adevarul.ro

Consiliul Judeţean Braşov refuză să plătească onorariul lui Cristian Pomohaci pentru un concert susţinut în comuna Hârseni, a declarat, luni, pentru AGERPRES, vicepreşedintele instituţiei, Zoltan Szenner. Acesta a declarat că artistul este un personaj controversat și prestația sa nu a trecut de comisiile de evaluare a proiectelor culturale.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

Primăria Hârseni a câștigat o finanțare nerambursabilă, după ce a depus un proiect ce viza organizarea unui spectacol folcloric, la care a anunțat participarea a trei ansambluri folclorice și a 7 artiști. Ulterior, organizatorii au modificat programul artistic, schimbând o serie dintre invitați, dar nu au mai notificat și Consiliul Județean, astfel că a fost o „surpriză” ca pe scenă, la evenimentul de duminică, să apară controversatul Cristian Pomohaci.

Potrivit sursei citate, după o întâlnire care a avut loc luni, la sediul CJ Braşov, forul judeţean nu va deconta cheltuielile reprezentând co finanţarea acestui eveniment.

Cristian Pomohaci, şi în opinia, mea este un personaj controversat, care a fost acuzat de pedofilie, acuzaţie de care a scăpat datorită prescripţiei, dar a fost condamnat pentru evaziune fiscală şi consider că trebuie să fac câteva precizări referitor la acest subiect. Cultura şi finanţările nerambursabile acordate de Consiliul Judeţean pentru proiectele culturale, sunt atribuţiile mele la Consiliul Judeţean. Proiectele sunt evaluate de comisii de evaluare formate din personal de la Consiliul Judeţean şi oameni de cultură din exterior. Nu eu fac evaluarea proiectelor, pentru că nu am vrut să influenţez, în niciun fel evaluările, dar nici nu aş fi avut cum să particip la evaluarea celor aproximativ 200 de proiecte care au fost depuse pentru finanţările pe cultură, sport şi culte”, a scris pe Facebook Zoltan Szanner.

 

SPUNE-TI PAREREA