Fostul director al Centrului Judeețan pentru Cultură Bistrița-Năsăud, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către Alexandru Pugna, actualul director al instituției. Acesta a transmis și un mesaj de condoleanțe.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

Oamenii valoroși nu mor niciodată. Ei trăiesc mereu prin ceea ce au înfăptuit și prin amintirile frumoase ce le lasă în urma lor. Profesorul Nicolae Gălătean a plecat pe drumul veșniciei, lăsând în urma sa, amintirea unui adevărat profesionist în managementul instituțiilor de Cultură din Bistrița Năsăud, scrie Alexandru Pugna, manager al Centrului Județean pentru Cultură.
Iubit și respectat de elita profesioniștilor din România, din domeniul Culturii și în egală măsură de publicul larg – beneficiar al acțiunilor culturale, prof. Nicolae Gălățean, rămâne un model de român adevărat, preocupat mereu și truditor pentru înveșnicirea valorilor sufletului românesc, neobosit promotor al actului cultural de valoare, de esență. În memoria celor ce l-au cunoscut, va trăi veșnic, ca unul dintre cei mai valoroși promotori ai culturii tradiționale din Bistrița Năsăud. Pentru toată truda Dumneavoastră, pentru sfaturile primite și încurajări, încă odată vă mulțumim!
Drum lin spre Împărăția Bunului Dumnezeu, în care v-ati pus întotdeauna Nădejdea!“, a transmis Alexandru Pugna.

Nicolae Galatean a fost în fruntea Centrului Județean pentru Cultură (CJC) Bistrița-Năsăud ani buni, fiind numit director  în timpul guvernării PSD. El l-a înlocuit din funcție pe scriitorul Alexandru Uiuiu (PNL). De-a lungul activității sale, a pus foarte mult accentul pe spectacole folclorice.
Gălățean a fost responsabil cu cultura și în perioada regimului comunist. Acesta a condus Casa de Cultură din Bistrița, iar după Revoluție a rămas activ în managementul cultural. A fost pensionat în 2010, din postura de director al Centrului Județean pentru Cultură.

 

SPUNE-TI PAREREA