Evenimentele care marchează centenarul Gloriei au continuat vineri, la Bistrița, cu momente dedicate fotbalului. Din păcate, vremea a umbrit sau, mai bine zis, a „însorit“ nepermis de mult aceste momente. Evenimentul a început în jurul amiezii, cel mai prost moment al zilei pentru a rezista pe căldură, mai ales că, la Bistrița, a fost în vigoare cod roșu de caniculă. Sute de copii, printre care copii de vârste mici, dar și adolescenți, legitimați și nelegitimați ai clublui, au fost lăsați zeci de minute în soare, așteptând sosirea oficialităților și a legendelor fotbalului. Pe de o parte, evenimentul nu a început la timp, iar, pe de altă parte, oragnizatorii nu s-au gândit să amâne ora de începere, luând în considerare condițiile meteo și recomandările Comiteului Județean pentru Situații de Urgență.

Incidentul a fost semnalat și de jurnalista de la Agerpres, Tina Dumitrescu.
„O mare bătaie de joc la adresa copiilor s-a petrecut vineri, pe stadionul municipal, la deschiderea centenarului Gloriei. Sute de copii au fost lăsați să stea în soare, pe cod roșu de caniculă, mai bine de o oră, până au binevoit oficialitățile și vedetele fotbalului românesc să vină să le împartă medaliile. La un moment dat, li s-a dat și apă, dar doar după ce și-au dat seama că evenimentul nu va începe la timp. Nu a intervenit nimeni să oprească bătaia de joc. Nu s-a gândit nimeni să schimbe ora de desfășuare, având în vedere codul roșu de caniculă. Eu, ca adult, am rezistat mai puțin de o oră“, a scris Tina Dumitrescu pe pagian ei de facebook.

Despre asta a scris, de asemenea, și deputatul Diana Morar.

„Ora 14:38, la Bistrita sunt 32 grade Celsius, cod rosu de canicula. Peste 500 de copii stau de 40 minute in soare pe gazonul stadionului asteptand ca “oficialitățile” sa își facă aparitia la evenimentul centenar al Gloriei. Nimeni nu s-a gandit sa amplaseze niște umbrele pentru copii sau pur și simplu sa amâne evenimentul“, a scris Diana Morar.

Citește și:

Centenar Gloria. Medalii, diplome și un meci între jucători de legendă

Sursa foto: facebook CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

SPUNE-TI PAREREA