1000 de țigle care urmează să acopere Biserica Evanghelică din Vermeș au fost realizate manual la Țiglăria Regală din Apoș, de căre voluntari. Aceștia au avut lungi liste cu nume ale donatorilor pe care le-au inscripționat pe fiecare țiglă, printre ele, și numele unor trupe muzicale sau artiști.

După două zile de țiglărit, voluntarii noștri au inscripționat toate cele 1000 (1000!) de nume ale donatorilor pe țiglele viitorului acoperiș al Bisericii fortificate din Vermeș.
La Țiglăria Regală din Apoș am învățat procesul de realizare al țiglelor manuale și ne-am exersat scrisul caligrafic cu unelte care mai de care mai inventive: paie, cuie, pixuri, flori și fire de ață.
Le mulțumim donatorilor, țiglarilor și voluntarilor care ne-au ajutat la inscripționat. Abia așteptăm luna septembrie, când, tot cu ajutorul voluntarilor, vom așeza țiglele acolo unde le este locul“, a transmis organziația Ambulanța pentru Monumente Bistrița-Năsăud.

Citește și:

Biserica din Vermeș a fost pusă în siguranță de către Ambulanța pentru Monumente, un proiect susținut de către Prințul de Wales (FOTO)

40 de studenți vin în Bistrița-Năsăud pentru a restaura Biserica din Vermeș. E nevoie de donații pentru a găzdui voluntarii în condiții decente

 

SPUNE-TI PAREREA