Senatorul PSD BN, Ioan Deneș, este aproape de comunitatea din Beclean , cu orice ocazie, și nu lipsește de la niciun eveniment important pentru oraș.

Acesta a fost prezent la deschiderea oficială a stațiunii Băile Figa, în emisiunea
„Vine Cluju pe la noi“, moderată de Sergiu Vitalian Vaida. Ioan Deneș a rememorat momente din trecutul locurilor pe care se întinde acum o impunătoare stațiune, locuri în care, pe vremuri, oamenii își pășteau animalele ori mergeau la cules de ciuperci.

Sunt atât de multe de spus în orașul în care, parctic, am crescut de la 6 ani, Locuiesc de 48 de ani ani în Beclean și orașul este cel care m-a format ca personalitate, ca om . Mă bucur că am văzut o evoluție pozitivă, în ultimii 22 de ani, pentru că dacă ar fi văzut telespectatorii cum arăta orașul înainte de anul 2000 și-ar fi dat seama ce transformări majore s-au întâmplat în acest oraș. Dintr-un oraș ca multe altele a devenit un brand al stațiunilor turistice. Este reunumit Becleanul prin această stațiune, stațiunea Băile Figa, care, se află la aproximativ la 1 km și jumătate de locul în locuiesc eu. Când eram copil, veneam aici și culegeam ciuperci de pe aceste dealuri. Deci vă dați saema ce transformare s-a întâmplat. Era nămol și când tăiam porcul veneam să luăm slatină de aici, de la fântâna de la Băile Figa.

Vin des la Băile Figa și îmi face o deosebită plcăere să privesc prin ochii adolescentului de acum 40 de ani transformările ce s-au întâmplat în Băile Figa, în ultimii 12 ani“, a declarat senatorul Ioan Deneș în cadrul emisiunii.

Senatorul Ioan Deneș, a fost prezent, firește, și la obiceiul înstruțatului boului de Rusalii, obicei păstrat de sute de ani în satul Figa.

SPUNE-TI PAREREA