Lucrările avansează în ritm alert la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu“, care se construiește în orașul Beclean, începe să prindă contur.

„Proiectul cuprinde o sală de spectacole cu scenă mare, sală de cinema, sală de lectură, sală de repetiții, foaier, spații administrative, o sală multifuncțională de capacitate medie, spații pentru activități interactive și de societate, iar în exterior se amenajează spații exterioare verzi și de promenadă, cu locuri de parcare și asfaltare pe Aleea Trandafirilor“, a transmis primarul Nicolae Moldovan.

Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Beclean va fi construit în zona Pieței Mari, în apropierea bazinului didactic de înot. Investiția ajunge la 15,6 mil. lei.
Sala de spectacole va avea 264 de locuri la parter și 70 de locuri la balcoane. Clădirea va fi construită în regim S + P + E pe strada Parcului, cu o suprafață utilă – 1.700 mp.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Beclean, prin creșterea calității serviciilor culturale și a nivelului de participare la acțiunile culturale în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile. Pentru a oferi o șansă culturii, orașului Becelean îi este necesar construcția unui imobil dedicat actului cultural.

Imobilul va ține cont de principalele oferte culturale, artistice și educaționale și va beneficia de o scenă, o sală de spectacole, o sală multifuncțională de capacitate medie, spații pentru organizarea unor activități interactive și de societate, sală de lectură, spații administrative și parcări.

SPUNE-TI PAREREA