Evenimentul Ruralis, organizat de Asociația POV21, revine anul acesta cu cea de-a XV-a ediție, în data de 20 mai 2022 la Școala Gimnazială Tiha Bârgăului. Școlile participante de anul acesta sunt Tiha Bârgăului , Șieu, Șieu Măgheruș, Spermezeu, Rebrișoara și Târlișua.

Proiectul Ruralis reprezintă un concurs între elevii diferitelor instituții de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Această competiție constă într-un test despre geografia Europei, un test despre istoria Europei, însă sunt incluse și probe care scot în evidenţă talentele artistice ale elevilor.

De altfel, fiecare şcoală pregătește un moment artistic la alegere.

Juriul este format din directorii școlilor participante la ediție, un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

În plus, cu ajutorul sponsorilor evenimentului, POV21 premiază toți copiii participanți egal (rechizite, alimente neperisabile, jucării). În cadrul a 15 ediții ale proiectului, au participat până acum și au fost premiați peste 700 de elevi din 56 de școli din județ.

„Se crează o competiție atât de frumoasă între toate școlile implicate, atmosfera din timpul concursului este atât de caldă. Faptul că fiecare școală participă cu un echipaj de 10 elevi îi stimulează pe aceștia sa lucreze în echipă. Trăiesc fiecare moment din timpul concursului pentru că simt implicarea elevilor, implicare care este răsplătită la final cu un premiu. Ce este interesant este faptul că fiecare elev pleacă cu premiu de la acest concurs.

Anul acesta, concursul „Ruralis” primește o formă puțin diferită: o să avem parte de semifinală și de finală, competiția este și mai strânsă.”, a declarat organizatoarea evenimentului, Gina Bontaș – cofondator al Asociației POV21.

Sponsorul principal al evenimentului este TeraPlast. Inițiativei i s-au alăturat și alte firme, precum papetăria Tudor, magazinele Atlantis, psiholog-terapeutul Emilia Guia și Andreea Lashes.

Asociația Pov21 susține educația continuă prin colaborarea dintre instituții, companii locale și ONG-uri. Prin astfel de proiecte își propun să deschidă orizonturile tinerilor și să le ofere ocazia de a se destinde, de a învăța, socializa și performa, în afara orelor de curs obișnuite.

SPUNE-TI PAREREA