Lipsa unor spații special destinate posesorilor de patrupede este o problemă la Bistrița, dar, în acest an, s-au sugerat mai multe soluții.

 

Consilierul local Mathe Attila propune ca un astfel de spațiu să fie amenajat pe strada Grănicerilor.

„Bună ziua, dragi bistrițeni!
Știu cât de mult vă doriți o parte însemnată dintre voi amenajarea unor parcuri pentru câini. Am identificat în acest sens un spațiu pe strada Grănicerilor, între așa-zisul Poligon Auto și podul ce duce la Piscina Lac Bistrița.
Este vorba despre un spațiu verde aflat în proprietatea Statului Român și întreținut de Primăria Bistrița.
Ce părere aveți, se impune amplasarea unui parc de câini modern în această zonă?“, a întrebat Mathe Attila pe pagina sa de facebook.

Consilierul a precizat că un astfel de loc ar fi un parc îngrădit unde poți lăsa câinele liber, cu obstacole și jocuri, dar și coșuri de gunoi speciale, dotate cu pungi pentru mizeria câinilor.

Un al loc de plimbare pentru câini a fost sugerat de către primarul Ioan Turc, în luna martie. Atunci el a afirmat că va amenaja un loc special detinat câinilor pe amplasamentul în care a funcționat terasa „Vama Veche“, lângă ștrandul Codrișor.

Am efectuat o vizită de lucru în zona ștrandului Codrișor, unde, pe amplasamentul în care a funcționat terasa “Vama Veche”, se va amenaja un parc pentru câini. Aici, pe o suprafață generoasă, va fi realizată o împrejmuire corespunzătoare și se vor monta diverse echipamente, în acest sens urmând să fie consultați și membrii Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud”, a declarat, în martie, Ioan Turc.

Desigur, amenajarea mai multor locuri de plimbare și recreere pentru câini este binevenită pentru ca stâpânii de animale din mai multe zone ale orașului să aibă acces la ele.

Unii bistrițeni consideră, însă, că până la amenajarea unor astfel de spații, este necesară educarea stătânilor de animale care, de multe ore, lasă mizerie pe spațiile verzi sau chiar pe trotuarele din oraș.

„Stati fara grija, ca tot pe trotuar si pe unde ii apuca, isi vor face nevoile cainii, fara ca stapanii sa se aplece sa curete. Poporul asta trebuie educat in primul rand, pentru asa ceva. E ca si cum ai da spre utilizare, un smartphone unui cimpanezu“, a comentat un bistrițean la postarea lui Mathe Attila.

SPUNE-TI PAREREA