Mai mulți bărbați din Bistrița-Năsăud și Bihor sunt cercetați într-un dosar penal cu privire la infracțiuni de braconaj și uz de armă fără drept. Aceștia au intrat în vizorul autorităților și au fost prinși după ce au organizat o vânătoare ilegală și au capturat un urs.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

La data de 15 mai a.c., a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 50 de zile, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 65 de ani, din județul Bistrița-Năsăud și Bihor, bănuiți de comiterea faptelor.

La data de 14 mai a.c., luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au oprit în trafic un autoturism în localitatea Rusu Bârgăului.

În autoturism, au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, din Susenii Bârgăului și Mijlocenii Bârgăului. 

Totodată, în autoturism a fost găsit trofeul și carnea tranșată a unui exemplar din specia urs.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 13 mai a.c., 3 bărbați, de 41 și 42 de ani, din municipiul Oradea și Sântandrei, județul Bihor și un bărbat, de 49 de ani, din comuna Leșu, toți deținători legali de arme de vânătoare, ar fi organizat pe raza unui fond de vânătoare, fără a avea eliberată o autorizație de vânătoare, împușcarea unui exemplar din specia urs. 

În activități ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 65 de ani, din Rusu Bârgăului, în calitate de paznic de vânătoare. 

Ulterior, bărbatul de 49 de ani ar fi jupuit, eviscerat, tranșat și transportat exemplarul din specia urs, cu sprijinul bărbatului de 65 de ani și a celor trei bărbați din Suseni Bârgăului și Mijlocenii Bârgăului.

Polițiștii au găsit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, arma folosită la împușcarea exemplarului din specia urs, tubul cartuș rezultat în urma executării tragerii ilegale, alte două arme deținute de vânătorii implicați, trofeul exemplarului de urs, carnea rezultată, două dispozitive de observare și localizare a vânatului și alte obiecte folosite la activitățile de eviscerare„, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

Cercetările au fost desfășurate și sunt continuate de către Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculose, în urma delegării Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. 

SPUNE-TI PAREREA