Cafeneaua Brikada din Bistrița va găzudi expoziția #Setedeartă, cu lucrările lui Adrian Solcan. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 18 mai, la ora 14.00. Intrarea este liberă iar lucrările vor fi expuse timp de o lună.

Lucrările artistice sunt realizate de Adrian Solcan în ultimii trei ani, iar temele abordate se împart între abstract, scene inspirate din Bistrița, așa cum sunt pasajele, clădirile din centrul istorice, clădirile brutaliste și peisaje naturale.

„Actuala expoziție reprezintă efortul ultimilor 3 ani, în care am perfecționat încontinuu tehnica. Am folosit tehnica mixtă, acryl și materiale diverse. Am abordat, prin culoare, un manifest împotriva formei și am încercat să descompun imaginile în elementele care o compun. Privitorul este invitat să privească lucrările precum arhetipurile lui Carl Jung, să se folosească de imagini pentru a-și găsi propria explicație asupra existenței”, a spus Adrian Solcan.

Adrian Solcan a absolvit Liceul de Arte Plastice “Corneliu Baba” din Bistrița, apoi a urmat studii de licență la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicarii – UBB Cluj, apoi a continuat cu master în Internațional Business Management – UBB Cluj iar in prezent este din nou student, la Drept, în cadrul Universității “Nicolae Titulescu” București.

Cred că cea mai importantă preocupare este investiția în dezvoltarea continuă, în educație, pe tot parcursul vieții! Lucrez în calitate de consultant și am pregătire ca lector în domenii diverse, precum management, comunicare în public, competențe antreprenoriale și competențe informatice. Chiar dacă am fost implicat în foarte multe domenii, am avut mereu preocupări artistice, în special în domeniul, digital unde lucrez part-time ca designer UX/UI într-o companie IT”, a mai spus Adrian Solcan.

 

SPUNE-TI PAREREA