Sursa foto: Alex Varga

Primele narcise au înflorit în Masivul Saca din Munții Rodnei, un loc intens vizitat de către turiști, la început de vară, pentru a admira covorul de flori sălbatice. Perioada maximă de înflorire este estimată, anul acesta, peste 10-14 zile. Pe traseul până la Masivul Saca au mai rămas încă zone cu zăpadă destul de mare, după cum au transmis jandarmii montani în această dimineață.

Iubitorul de drumeții și fotografii în natură, Alex Varga, a tranmis, duminică dimineață, mai multe imagini din zonă.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

De asemenea, și jandarmeria montană a examinat traseul și a făcut mai multe precizări.

„Și în acest an, la sfârșitul lunii mai, iubitorii de natură vor putea admira covorul alb de flori din Poiana cu Narcise de pe Vârful Saca din Munții Rodnei!
Jandarmii montani Rodna au parcurs la acest sfârșit de săptămână traseele turistice care duc înspre vestita poiană cu narcise de pe Vârful Saca. Acest lucru a fost necesar pentru a verifica stadiul în care se află traseele privind accesul în siguranţă al turiștilor care în aproximativ 2 săptămâni vor vizita zona.
Acestea sunt: traseul Valea Vinului-Izvorul Roșu-Dealul Popii-Masivul Saca și
Valea Vinului -Valea Secii-Poiana Narciselor.
Traseele sunt deschise și nu au fost depistate probleme.
In ceea ce privește stadiul de înflorire al narciselor, estimăm înflorirea peste aproximativ 10-14 zile. Deocamdată mai sunt câteva petice de zăpadă care încă nu s-au topit.
În perioada în care poiana se umple de parfumul narciselor înflorite, turiștii care iubesc natura iau la pas cărările către Vârful Saca, situat la 1600 m altitudine, doar pentru a admira frumoasele flori.
Jandarmii montani Rodna reamintesc faptul că Poiana cu narcise este situată într-o arie protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.“, a transmis jandarmeria într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA