Camerele de supraveghere amplasate în zone în care oamenii obișnuiesc să arunce gunoaie, în natură, și-au făcut din nou treaba.

 

Încă un cetățean a fost surprins abandonând deșeuri în natură și a fost sancționat cu amendă de 10.000 lei! F.L.V. din Reteag a fost surprins de camerele de supraveghere video instalate de inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud într-o zonă predispusă abandonului de deșeuri de pe raza comunei Petru Rareș, sat Reteag“, a transmis Cristian Niculae, directorul A.D.I. Deșeuri .

La solicitarea ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, pe baza probelor video, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a identificat făptuitorul, care a fost amendat cu suma de 10.000 lei.

Abandonul deșeurilor în natură reprezintă una din cele mai frecvente forme de poluare a mediului înconjurător, iar efectele nocive ale acestei fapte sunt multe și cu impact major asupra naturii și a sănătății populației:
Descompunerea acestor deșeuri afectează pânza freatică și au impact negativ asupra sănătății populației;
Solul afectat de această formă de poluare se reface în termen îndelungat;
Deșeurile se descompun foarte greu – un PET se descompune în aproximativ 500 de ani!
Flora și fauna sunt afectate de această formă de poluare.
Nu vom tolera astfel de fapte și vom continua acțiunile de verificare și control în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud pentru a preveni și a combate abandonul deșeurilor.
Haideți să le punem pe toate la locul lor!“, a mai precizat Cristian Niculae.

SPUNE-TI PAREREA