Locuitorii de pe strada Sucevei din Bistrița au rămas, în această noapte, pentru a șasea oară fără apă la robinet. După o avarie apărută sâmbătă, 7 mai, apa a fost sistată de mai multe ori. Cel mai recent comunicat fiind transmis de către Aquabis în această dimineață.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

Astăzi, 12.05.2022, de la ora 05:00 am fost nevoiți să sistăm furnizarea apei potabile pe str. Sucevei și străzile adiacente deoarece a apărut o avarie pe rețeaua de distribuție. Reluarea furnizării apei se va face după remedierea defecțiunii“, a transmis Aquabis.

Compania a dat explicații cu privire la aceste avaraii în lanț, care sunt cauzate de vechimea rețelei.

„În contextul situației neplăcute cu care se confruntă locuitorii de pe strada Sucevei din Bistrița și străzile adiacente datorată discontinuității în furnizarea apei potabile, Aquabis S.A. dorește să aducă în atenția abonaților faptul că această împrejurare a fost cauzată de vechimea rețelei precum și de multiplele lucrări efectuate în zonă. Astfel, angajații societății s-au confruntat cu o serie de avarii în lanț care au necesitat lucrări complexe de remediere.
Pentru a putea asigura continuitatea alimentării cu apă în această zonă fără apariția unor situații similare în viitor, s-a decis reabilitarea întregului tronson de conductă, lucrările fiind deja în derulare.
Deși reabilitarea străzii Sucevei a fost inițial inclusă pe lista de investiții aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), datorită întârzierilor survenite în urma lucrărilor de remediere a avariilor, cheltuielile de reabilitare vor fi suportate în totalitate de compania noastră.
Informăm pe această cale că pe perioada lucrărilor mai pot exista discontinuități în furnizarea apei potabile, însă vă asigurăm că se vor folosi toate resursele și mijloacele disponibile pentru remedierea căt mai rapidă a acestei situații. De asemenea, o mașină cu apă va fi pusă la dispoziția locuitorilor din zonă pe toată perioada lucrărilor.
Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat“, a transmis Aquabis într-un comunicat de presă.

Rețeaua de pe strada Sucevei nue ste singura care dă semne de slăbiciune. Avarii au fost săptămâna aceasta, de două ori, și pe strada Paltinului, în zilele de 10 mai, respectic 11 mai.

 

SPUNE-TI PAREREA