Târgurile de animale din Bistrița-Năsăud au intrat, de curând, în vizorul Poliției Animalelor. Al doilea control într-un târg de cai a avut loc azi, 8 mai, fiind efectuat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor.

Citește și:

BISTRIȚA-NĂSĂUD. Poliția animalelor a dat amenzi la un târg de cai

Activitățile de control au fost desfășurate cu sprijinul polițiștiilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean și au beneficiat de suportul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Întrucât s-a constatat faptul că târgul se desfășoară fără îndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege si fără autorizație de funcționare, polițiștii au luat măsura opririi activităților și evacuării tuturor persoanelor și animalelor.

Ca măsuri contravenționale polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni, în valoare totală de peste 53.500 de lei. Acestea au vizat încălcări ale următoarelor prevederi legale: Legea 205/2004 privind protecția animalelor, Hotărârea de Guvern 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, Ordonanța de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Ordonanța de Urgență 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legea 252/2003 privind privind registrul unic de control și Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 4 permise de conducere și confiscarea sumei de 1250 lei de la un operator economic.

În urma intervenției, 34 de persoane au fost legitimate și 58 de cabaline au fost verificate.

În cadrul activităților, polițiștii au beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA