Momente emoționante azi la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița“ al județului Bistrița – Năsăud, unde a avut loc un ceremonial militar cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înființarea primei subunități de pompieri militari din oraș.

La acest eveniment au participat mai multe oficialități: deputatul Bogdan Ivan Gruia, prefectul județului Bistrița – Năsăud, Mica Oprea, Emil Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, comandanții și șefii unităților militare aparținând Sistemului National de Apărare, Ordine Publică si Siguranța Națională din județul Bistrița – Năsăud, reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadre active, în rezervă și retragere ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și mulți alți colaboratori ai inspectoratulu.

„După un moment de reculegere pentru pompierii militari bistrițeni care au trecut la cele veșnice, inspectorul șef, colonel dr. ing. Constantin Florea a oferit plachete aniversare tuturor celor care au condus destinele și au contribuit la dezvoltarea subunității bistrițene de-a lungul timpului, precum și partenerilor locali din administrația județeană și a municipalității“, a transmis ISU BN.

Cel mai important moment a fost reprezentat de a doua parte a ceremonialului militar, când 40 de tineri au jurat credință României, au jurat că vor fi alături de oameni oricând va fi nevoie.

Jurământul militar este legământul sacru față de țară și sună în felul următor:

„Jur credinţă patriei mele, România.
Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
Aşa să-mi ajute Dumnezeu“

SPUNE-TI PAREREA