Samsung Galaxy Flip 3 este, fără îndoială, cel mai interesant telefon lansat în ultimii ani, fie și numai pentru că a adus un design robust și un preț mai accesibil pe piața telefoanelor pliabile.

Și – dacă v-ați dat seama de acest lucru – și ați făcut din Samsung Flip 3 prima achiziție de smartphone flexibil, există o mulțime de software în care merită săpat mai mult decât la nivel de suprafață. Haideți să ne scufundăm!

Folosiți ecranul de acoperire ca monitor al camerei foto

Probabil că cea mai utilă caracteristică a micului ecran de acoperire din partea din față a telefonului Samsung Flip 3 este posibilitatea de a-l folosi ca monitor pentru camerele foto cu care să faceții selfie-uri. Fie și numai pentru că înseamnă că folosiți camerele de mai bună calitate de pe exterior, mai degrabă decât camera de selfie mai slabă decupată în ecranul principal.

Pentru a face acest lucru – cu telefonul închis – trebuie doar să apăsați rapid de două ori butonul de veghe/blocare de pe lateral și ar trebui să lanseze automat camera. Dacă nu o face, mergeți la Settings > Advanced features și atingeți „Side Key”. Asigurați-vă că opțiunea „Double press” este activată și că „Quick launch camera” este selectată din listă.

După ce ați lansat camera, faceți o fotografie prin simpla atingere a ecranului și veți vedea un mic ceas cu numărătoare inversă care vă oferă timp să vă încadrați înainte ca aceasta să tragă fotografia. Dacă doriți să filmați un videoclip, trebuie doar să glisați spre stânga sau spre dreapta până când apare „video”. Pentru a comuta între camera ultra-wide și cea principală, glisați în sus sau în jos.

Folosiți fotografiile dvs. ca fundal pentru ecranul de acoperire

Ecranul de acoperire din acest Samsung Flip 3 este mult mai util decât versiunea anterioară și este și color. Dacă vă îndreptați către Settings > Cover screen > Clock style, vă permite să alegeți între 11 stiluri diferite. Unele dintre ele au propria lor grafică animată, dar cele mai simple vă permit să alegeți o imagine pe care să o afișați în spatele ceasului.

Pentru a vă alege propria fotografie, alegeți stilul de ceas pe care îl doriți – unul care nu are propria imagine animată – apoi atingeți „Background Image” și selectați „Choose from Gallery” din fereastra pop-up.

Acum puteți alege orice fotografie din propria galerie. De fapt, puteți alege până la 15 dintre ele. Când aveți imaginile pe care le doriți, puteți ciupi pentru a le mări și a le încadra așa cum doriți și le puteți salva. Acum, când vă treziți ecranul de acoperire, acesta va afișa imaginea aleasă, iar dacă ați ales mai multe, va trece prin ele de fiecare dată când îl veți trezi.

Faceți selfie-uri cu mâinile libere

Unul dintre lucrurile interesante de a avea un telefon Samsung Flip cu clapeta flexibila este că îl puteți așeza și să faceți un selfie cu mâinile libere. Pur și simplu deschideți aplicația camerei, alegeți camera frontală și apoi sprijiniți telefonul în jos, cu camera îndreptată spre dumneavoastră.

Reglați unghiul ecranului până când sunteți încadrat și acum tot ce trebuie să faceți este să arătați palma la cameră. Aceasta va începe automat o numărătoare inversă și va face un selfie.

Dacă nu funcționează, deschideți meniul de setări din aplicația camerei atingând pictograma cu rotiță din colț. Trageți cu degetul în jos până când vedeți „Shooting Methods” și asigurați-vă că „Show palm” este activat. Există, de asemenea, o opțiune acolo pentru a activa comenzile vocale.

Widgeturi pentru ecranul de acoperire

Pe lângă faptul că vă arată notificările și un ceas, ecranul de acoperire vă oferă acces la un set de widgeturi prin simpla glisare spre stânga pe ecran. Acestea pot fi informații despre vreme, comenzi muzicale, un înregistrator vocal sau un cronometru. Deși există un set implicit instalat, puteți alege să le schimbați cu alte widgeturi.

Mergeți din nou la Settings > Cover screen și de data aceasta alegeți „Widgets”. Aici veți vedea o listă de opțiuni disponibile și tot ce trebuie să faceți este să le activați pe cele pe care doriți să le aveți sau să le dezactivați pe cele pe care nu le doriți. Iar dacă apăsați „Reorder” în partea de sus, puteți schimba ordinea în care apar.

SPUNE-TI PAREREA