Foto cu caracter ilustrativ

Doi tineri din Lunca Ilvei, Bistrița-Năsăud, au luat la bătaie un bărbat de 75 de ani din aceeași localitate, pe fondul unor neînțelegeri privind un loc de pășunat. Unul dintre cei doi agresori a fost reținut și arestat preventiv pentru 30 de zile, cu acuzația de tentativă de omor. Faptele au avut loc în data de 23 aprilie iar victima a avut nevoie de 65-70 de zile de recuperare medicală, fiindu-i primejduită viața.

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi au fost sesizați despre un scandal produs în localitatea Lunca Ilvei. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că doi bărbați de 31 de ani, respectiv 29 de ani, ambii din Lunca Ilvei, pe fondul unor neînțelegeri privind pășunatul, ar fi agresat fizic două persoane de 75 de ani, respectiv 33 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât expertiza medico-legală a stabilit faptul că leziunile suferite de bărbatul de 75 de ani necesită pentru vindecare 65-70 de zile de îngrijiri medicale iar acestea i-au pus în primejdie viața, s-a dispus continuarea cercetărilor cu privire la infracțiunea de tentativă de omor. Cu privire la leziunile suferite de bărbatul de 33 de ani, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

În urma celor petrecute, ambii bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.
Ulterior, la data de 3 mai a.c., față de bărbatul de 31 de ani, din Lunca Ilvei, Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 4 mai a.c., față de bărbatul de 29 de ani, din Lunca Ilvei, Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii și documentării întregii activități infracționale.

SPUNE-TI PAREREA