O avertizare meteo cod galben este în vigoare în Bistrița-Năsăud în intervalul 04 mai, ora 12.00 – 04 mai, ora 21.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp, se arată într-o informare a Administrației Naționale de Meteorologie.

În Bistrița-Năsăud sunt așteptate fenomene electrice, căderi de grindină și cantități însemnate de apă.

Poziționarea unei zone de presiune scăzută în zona central-sudică a continentului, va creea condiţiile avansului unui front atmosferic rece, front care, va determina instabilizarea condițiilor atmosferice, inclusiv pe teritoriul județului nostru.

Astfel, începând din orele după-amiezei, vor cădea ploi sub formă de aversă, vor fi descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt care pot lua, temporar, aspect de vijelie. Nu sunt excluse nici căderile de grindină, de mici dimensiuni, în general şi doar cu totul izolat de medii dimensiuni“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA