Cartea scrisă de Valeriu Nicolae, „Țigan / Țăndări”, una dintre cele mai populare apariții ale momentului, va fi lansată sâmbătă, 7 mai 2022, ora 13:00, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud (str. Alexandru Odobescu, nr. 11). Lansarea de carte va fi urmată de o sesiune de autografe.Toate veniturile încasate în urma vânzării cărții vor fi redirecționate către „Asociația Casa Bună” pentru construirea „Grădiniței Bune”.

„Am pus în cartea asta cam tot ceea ce am eu mai bun. E și despre copilăria mea ca o minune dar și despre adulți țăndări. Am râs mult când am scris-o dar are și părți complicate și deloc confortabile. Am povestit lucruri pe care nu am mai îndrăznit să le povestesc vreodată. Sunt în ea câteva bucăți țepene și cel mai probabil prea crude din mine“, a scris autorul.

Valeriu Nicolae este jurnalist, scriitor si activist pentru drepturile omului. În 2019 a înființat Asociația Casa Bună care oferă consiliere, meditații și rechizite copiilor din cartierul Ferentari din București. Vânzările acestei cărți vor participa la dezvoltarea proiectului umanitar prin înființarea unei grădinițe.
De succesul cărții va depinde mărimea Grădiniței Bune. Mai mulți bani înseamnă mai mulți copii înscriși – 60. Mai puțini, înseamnă o grădiniță mai mică, pentru 30 de copii.” Valeriu Nicolae.

SPUNE-TI PAREREA