După mai multe zile de frig ca în plină iarnă, de Paște, ne putem aștepta la un regim termic ceva mai blând. Meteo BN a realizat prognoza pentru perioada 22.04.-25.04 și ea arată în felul următor:

VINERI / 22.04
Mizăm pe o îmbunătățire a regimul termic, vremea intrând într-un proces de încălzire. Vom avea, dimineață de la 0°C, în depresiuni, spre 4/5°C, la podiş. Ca aspect, cer mai mult noros, cu ploi slabe pe toată suprafața județului, cam de pe la amiazi încolo, repet, slabe.. Maximele vor atinge valori cuprinse între 13°C lângă munți şi 16°C, pe valea inferioară a Someşului bistriţean..
SÂMBĂTĂ / 23.04
Procesul de încălzire continuă iar minimele vor pleca de la 5°C, în depresiunile ilvene, spre 7/8°C, în dealurile din SV-ul județului. Cerul va fi variabil până spre amiazi, apoi vor apărea averse, cu caracter local, posibil însoțite de descărcări electrice. Nu aşteptăm manifestări severe dar ploile pot totaliza 10 – 15 l/mp. Maximele mai saltă două-trei unități şi se vor încadra între 15 şi 18°C, cu cele mai ridicate valori către vestul teritoriului.
DUMINICĂ / 24.04
În prima zi de Paşte, vremea ţine cu noi! Se mai încălzeşte oleicuţă şi va fi în general frumoasă, cu maxime de 17°C, lângă munți, până chiar spre 21/22°C, la podiş, in vestul județului. Nu se aşteaptă manifestări de nici un fel peste zi, doar către noaptea de duminică spre luni, aşteptăm averse, însoțite de descărcări electrice mai ales în vestul teritoriului. Astfel, ne bucurăm de timp frumos, pe parcursul zilei !!!
LUNI / 25.04
Dacă dimineață vom avea soare, după-amiază, din nou, vremea devine instabilă. Aşteptăm, pe arii extinse, averse torențiale, descărcări electrice şi punctiform, căderi de grindină. Pentru că pentru această zi, parametri convectivi par mai serioşi, revin la fața locului cu detalii. Maximele rămân ridicate, cuprinse, în marea lor majoritate, între 18 şi 22°C. Deci, a doua zi de Paşte se instabilizează!

SPUNE-TI PAREREA