Nu ați mai cumpărat niciodată un puzzle? Cumpărați un puzzle pentru altcineva? Sau doar vă place să vă provocați în mod regulat cu un puzzle bun? Poate că o faceți pentru a vă menține mintea ascuțită? Sau poate că aveți copii cărora le place să dezmembreze lucruri pentru a descoperi cum funcționează.

Oricare ar fi motivul pentru care vă plac puzzle-urile, veți găsi cu siguranță puzzle-ul perfect  online. Atunci când cumpărați un puzzle de la cineva, unele dintre lucrurile pe care ar trebui să le luați în considerare sunt:

 • Tipul de puzzle pe care îl alegeți
 • Gradul de dificultate al puzzle-ului
 • Intervalul de preț în care doriți să cumpărați
 • Vârsta persoanei pentru care cumpărați puzzle-ul
 • Dacă persoana este un colecționar de puzzle-uri
 • Modele unice care nu sunt disponibile în altă parte

Atunci când le cumpărați online, poate că nu știți, dar investiți în multe beneficii pentru sănătate și bunăstare! Puzzle-urile au toate scopul de a vă provoca și de a vă încuraja să vă dezvoltați abilități sporite de rezolvare a problemelor. Iată câteva beneficii ale cumpărării de puzzle-uri online. Gasiti puzzle pe Emag.

 • Exersați ambele părți ale creierului. Oamenii presupun adesea că puzzle-urile necesită matematică și logică pentru a le rezolva. Deși ajută să puteți privi puzzle-urile din lemn de înaltă calitate cu raționalitate și obiectivitate, doar acest lucru nu vă va aduce soluția. Trebuie să folosiți și părțile creative ale creierului dvs. pentru a încerca noi soluții și pentru a vă explora opțiunile. Atunci când faceți puzzle-uri în mod regulat, atât creierul stâng, cât și cel drept sunt antrenate.
 • Îmbunătățiți abilitățile de rezolvare a problemelor. Puzzle-urile îmbunătățesc capacitatea de rezolvare a problemelor atât la copii, cât și la adulți. Deoarece oamenii trebuie să exploreze o varietate de abordări pentru a rezolva un puzzle, abilitățile cognitive de înaltă calitate se dezvoltă rapid. Puzzle-urile ne ajută să folosim încercarea și eroarea pentru a ajunge la o soluție.
 • Ele sunt un stimulent natural al dispoziției. Nu există un sentiment mai bun decât rezolvarea unui puzzle la care lucrați de ceva timp. Avântul de dopamină pe care îl veți obține vă va îmbunătăți în mod natural starea de spirit și bunăstarea.
 • Ne scad nivelul de stres. Puzzle-urile ne încurajează să ne concentrăm asupra unei singure sarcini, permițând creierului nostru să intre într-o stare de meditație în timp ce lucrăm la o soluție. Mintea noastră se concentrează atât de des pe mai multe lucruri, încât șansa de a ne concentra pe un singur obiectiv este relaxantă și ne scutește de stres

Iată modul în care evaluăm puzzle-urile:

 • Gradul de dificultate 1 reprezintă puzzle-urile cele mai ușor de făcut și de memorat.
 • Gradul de dificultate 10 este cel mai dificil de realizat și de memorat.
 • Puzzle-urile cu ratingul 1, 2 sau 3 nu necesită ore întregi pentru a fi rezolvate, dar vor fi întotdeauna o provocare. Nu considerați aceste puzzle-uri ca fiind prea ușoare pentru adulți.
 • Pentru ca un puzzle să fie evaluat cu 9 sau 10, trebuie să fie foarte dificil de completat și foarte dificil de memorat soluția acestuia.
 • De exemplu, un puzzle evaluat la 7 ar putea dura câteva ore pentru o persoană obișnuită pentru a fi rezolvat și apoi memorat.
 • Pentru un puzzle cotat cu 9, ne așteptăm ca majoritatea oamenilor – să zicem 80% sau cam așa ceva – să nu fie NICIODATĂ capabili să rezolve puzzle-ul fără ajutorul soluției.

Dacă ați mai oferit puzzle-uri înainte și persoana respectivă a fost întotdeauna capabilă să le facă rapid, atunci ați putea dori să îi dați puzzle-uri cu un grad de dificultate între 8 și 10. Deși este important să oferiți persoanei o provocare, nu doriți să o descurajați cumpărându-i un puzzle pe care nu are nicio șansă să îl facă vreodată. Așadar, dacă cumpărați primul puzzle pentru o persoană, ar fi mai înțelept să începeți cu un puzzle de la 5 la 7, decât să treceți direct la unul de 10. Desigur, uneori, cea mai mare distracție poate fi obținută cu cele mai ușoare puzzle-uri. Cei care fac puzzle-uri se bucură întotdeauna foarte mult când împărtășesc cu prietenii un puzzle aparent simplu; acela pe care știți că ar trebui să îl puteți face, dar care adesea durează mai mult decât vă așteptați (întotdeauna pare mult mai mult când altcineva se uită).

 

 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA