Mai multe drumuri importante din Bistrița-Năsăud urmează să fie reabilitate în următoarea perioadă. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost săptămâna trecută la Bistrița și a discutat despre acest lucru cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Lucrăm, alături de domnul Sorin-Mihai Grindeanu, Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Primarii județului și specialiștii noștri la:
• drumul de mare viteză Baia Mare-Bistrița-Vatra Dornei- Suceava – pe lotul 1 (Baia Mare-Dej) și lotul 2 (Dej – Bistrița) pentru care s-a demarat procedura de achiziție privind elaborarea studiului de fezabilitate și Lotul 3 Bistrița-Vatra Dornei care este în etapa de proiectare și pentru care s-a prezentat o variantă alternativă a traseului și a soluțiilor tehnice (sunt prevăzute aprox. 8 km de tuneluri și 7 km viaducte).
În cadrul întâlnirii de lucru, alături de domnul Sorin-Mihai Grindeanu, Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii s-a discutat de tronsoanele prioritare din județul nostru, printre care:
• Tronsonul DN 17D Rodna-Valea Mare (în momentul de față contractul de execuție lucrări este în contestație), după finalizarea contestațiilor se emite ordinul de începere a lucrărilor de către DRDP Cluj.
• Reparații capitale la DN 17C km 0+00- km 9+020 – sunt depuse documentații pentru obținerea avizelor și emiterea ordinului de începere a lucrărilor (valoarea aproximativă a lucrărilor. 90.000.000 lei).
• DN 17D km 86-km 103+632, Valea Mare – Cârlibaba, în stadiu de refacere SF de către DRDP Cluj și transmiterea cererii de finanțare către CNAIR (valoare aproximativă 350.000.000 lei).
• Centurile ocolitoare a orașelor, cu ajutorul cărora traficul rutier ar fi mai aerisit, centura ocolitoare a Municipiului Bistrița, centura ocolitoare a orașului Năsăud, precum și de centura ocolitoare a orașului Beclean, pentru care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.
De asemenea se lucrează intens la actualizarea indicatorilor privind lucrările de construcții și la o posibilitate de modificare a legii achizițiilor privind reducerea termenelor pentru obținerea avizelor.
Este nevoie să cunoaștem și să luăm în calcul toate detaliile pentru a avansa corect într-unul din cele mai importante investiții ce se pregătesc a fi demarate în perioada următoare.
Continuăm munca!“, a transmis Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA