Primăvara este un moment bun să-ți faci o detoxifiere a garderobei, să donezi hainele pe care nu le mai porți și să observi ce mai ai nevoie pentru sezonul de tranziție.

Detoxifierea garderobei este un obicei din ce în ce mai des întâlnit, mai ales că tendințele se schimbă constant și nevoia femeilor de a se adapta la nou este tot mai acerbă. Iată cum se face corect această sortare a produselor pentru sezonul cald.

  • Scoate toate hainele din dressing și sortează-le după gradul de uzură, măsură și tendințe. Pune deoparte toate hainele pătate, rupte, decolorate și aruncă-le. Apoi, pe cele care nu îți mai vin dar sunt în stare bună, donează-le către centrele pentru nevoiași. La fel poți face și cu cele pe care nu le mai porți pentru că s-au demodat.
  • Verifică ce piese ai și ce mai ai nevoie pentru sezonul cald. Pune piesele rămase pe categorii – rochii, fuste, bluze, sacouri, pantofi, genți. Vezi ce îți lipsește din garderobă și alege produse noi din colecțiile de sezon. De exemplu, de la Furla îți poți cumpăra o poșetă în tendințe, cu un imprimeu interesant sau într-o nuanță pastel, de primăvară.
  • Fă-ți o selecție a încălțămintei. Cizmele, bocancii și botinele trebuie retrase pe un raft mai în spate și adusă în față încălțămintea pentru primăvară. Tot acum este momentul să verifici starea încălțămintei de iarnă. Dacă talpa sau pielea s-au deteriorat înseamnă că trebuie să scapi de ele pentru că îți ocupă spațiul în zadar. Dacă consideri că nu ai suficientă încălțăminte de tranziție, caută pe magazinele online și înnoiește-te de Paște cu noi modele de pantofi.
  • Fii atentă la gradul de confort. Atât hainele cât și încălțămintea de primăvară trebuie să fie adaptată la vremea schimbătoare și să aibă un anumit grad de confort. De exemplu, la Vans poți găsi modele confortabile de pantofi pe care să le folosești la ținutele casual sau sport. În ceea ce privește hainele, caută modele din materiale naturale sau fibre care mențin temperatura corpului precum lâna virgină merinos.
  • Mizează pe culori. Primăvara vine ca o adiere proaspătă în garderoba ta, așa că poți scoate toate piesele albe sau pastel pe care le ai deja. Dacă nu ai suficiente culori în garderobă, în noile colecții vei găsi o gamă variată de rochii cu imprimeuri vegetale, fructe sau imagini urbane, tricouri, fuste, sacouri și pantaloni în nuanțe de verde crud, bleu, galben pai, roz pudrat și unt. AL
  • Nu uita de accesorii. Este momentul să scoți la iveală arsenalul de ochelari de soare, eșarfe și pălării. Îți poți achiziționa o nouă pereche de ochelari de soare cat-eye, foarte la modă în acest sezon și foarte versatili și eleganți. Iar o colecție de eșarfe colorate este bine venită pentru că le poți purta atât la gât, cât și pe cap sau agățate la poșetă, pentru un stil rafinat.

 

SPUNE-TI PAREREA