Lucrările la Varianta Ocolitoare a orașului Beclean au fost începute azi, șantierul fiind inaugurat de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, alături de primarul Nicolae Moldovan și alte oficialități.

Am dat startul lucrărilor la Varianta Ocolitoare a orașului Beclean!
În prezența domnului Ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reprezentanților CNAIR, precum și a autorităților județene și locale, azi au început lucrările de construcție a celui mai așteptat obiectiv de infrastructură mare a orașului nostru: Varianta Ocolitoare a orașului Beclean.
Este unul dintre cele mai benefice proiecte pentru comunitatea noastră, întrucât va asigura decongestionarea traficului din zona Becleanului și va crește calitatea vieții cetățenilor.
Mai mult decât atât, este primul astfel de proiect realizat de o administrație publică locală în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Mulțumesc tuturor celor implicați în toate demersurile pentru ca Varianta de ocolire a orașului Beclean să devină azi un proiect matur și totodată deschizător de drumuri.
Mulțumesc mai ales beclenarilor pentru răbdare și încredere!“, a transmis Nicolae Moldovan.

Prin construirea variantei ocolitoare, se va realiza legătura dintre drumurile TransRegio TR45 Beclean – Salva şi drumul expres DX4A Dej – Beclean – Bistrița.

Potrivit proiectului, traseul variantei se desprinde din drumul național DN17D la km 4+677 spre dreapta. Traversează apoi râul Someşul Mare şi se racordează la drumul național DN17/E58 la km 27+505 spre stânga.
Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație caracteristice drumurilor naționale europene de clasa tehnica III. Lungimea acestei variante va fi 1,195 km.

Pentru traversarea râului Someşul Mare se va realiza și un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

Centura ocolitoare a orașului Beclean este primul proiect realizat în România în urma unui parteneriat dintre o administrație publică locală și CNAIR. Lucrarea va fi executată de firma CML din Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA