Polițiștii de la Prevenirea Criminalității și cei ai Biroului Județean de Transporturi Bistrița-Năsăud au călătorit astăzi, 14 aprilie cu Trenul Iepurașului, un tren special pentru călătorii de agrement, cu tematică de Paște. Polițiștii au vorbit cu părinții și copiii, distribuindu-le broșuri cu recomandări.

Și, pentru a avea parte de o călătorie cât mai palpitantă, polițiștii le-au pregătit celor mici baloane și broșuri cu mesaje preventive. Polițiștii au discutat cu ei despre cum să interacționeze cu persoane pe care le cunosc în mediul on-line, principalele reguli de siguranță atunci când navighează pe internet sau cum să își protejeze bunurile. Le-au mai explicat cum trebuie să se comporte într-un mijloc de transport în comun ca să fie în siguranță, despre cum trebuie să se comporte la școală, în drum spre școală sau acasă.
vând în vedere că se apropie vacanța, copiii din trenul iepurașului de Paște au învățat principalele reguli pentru ”Siguranță de nota 10” și au primit broșura cu cele mai importante recomandări“, se arată într-un comunicat al poliției.

Pentru a avea parte de o vacanţă reuşită, poliţia bistriţeană le recomandă părinților și copiilor să ţină cont de următoarele sfaturi :

Părinţilor:

Discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, învăţaţi-l cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta vă cunoaşte numele complet, numărul de telefon precum şi adresa!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Când plecaţi în vacanţă, nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic de urgenţă 112.

Copiilor:

Alegeţi-vă locurile de joacă în spaţii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate şi suprafaţa carosabilă a şoselei. Nu vă îmbrânciţi şi nu vă împingeţi în apropierea drumului public;

Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni, după ce v-ați asigurat temeinic, iar acolo unde este cazul, doar la culoarea verde a semaforului!

Nu vă angajaţi în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA