Gabriela Szabo va rămâne în memoria colectivă ca o mare atletă, iar un complex sportiv din Bistrița-Năsăud îi va purta numele. Este vorba de Sala Polivalentă din municipiul Bistrița.

Decizia vine după ce aproximativ 30 de structuri sportive vor fi incluse într-un program național de de redenumire și schimbare a imaginii. În funcție de statutul și regimul juridic al acestora, unele denumiri vor fi schimbate prin Ordin al Ministrului Sportului, altele – Complexurile Sportive Naționale – prin Hotărâre de Guvern.

Pentru o parte dintre aceste structuri s-a obținut deja acordul marilor sportivi care urmează să le dea numele:

• Sala de atletism care aparține de Direcția Județeană de Sport Bacău se va numi “Doina Melinte”
• Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Constanța se va numi “Simona Amânar”
• Sala Sporturilor Bistrița se va numi “Gabriela Szabo”
• Complexul Sportiv Național Snagov se va numi “Elisabeta Lipă”
• Sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi “Ecaterina Szabo”
• Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Mureș se va numi “Simon László”
• Sala Polivalentă București se va numi “Cristian Gațu”.

Îmi doresc să redăm viața si istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute și onorate. Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competițiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorința de a reuși, să-l motiveze.
Le mulțumesc acestor mari campioni pentru tot ce au făcut pentru sport și pentru că au fost de acord să transmită exemplul lor de pasiune și dedicare către generațiile viitoare!”, a declaratEduard Novak – Ministrul Sportului.

SPUNE-TI PAREREA