O căsuță din lemn, cu pridvor, a răsărit în livada perilor seculari din Bistrița, Dealul Cocoș.
Aceasta este o casă tradițională de munte relocată din localitatea Bistrița Bârgăului, după ce a fost achiziționată de Clubul Lions. Odată finalizată construcția ei, aici va funcționa un punct de informare.

Au început lucrările de primăvară la „Căsuța lui Mihai”, viitorul punct de informare din parc. După două zile de muncă, s-a încheiat lețuirea , în vederea tencuirii pereților interni. Bineînțeles într-o atmosferă de voie bună, cu binemeritatele pauze în jurul unei mese… la verde.
Și nu în ultimul rând, la inspecția făcută de către colegul nostru Mihai la copăceii plantați de noi în toamnă, s-a constatat că toți aceștia s-au prins și se prezintă foarte bine. WeServe!“, a transmis Clubul Lions.
Reamintim că parcul cu peri seculari va fi un nou loc de picnic pentru bistrițenii care vor să petreacă timp în natură, fără nicio obligație financiară, dar locul se adresează doar celor care respectă mediul. Aici nu se va putea intra cu ATV-uri, autoturisme și motociclete.

În zona administrată de Clubul Lions, pe Dealul Cocoș, se află peste 700 de peri din peste 20 de soiuri, cu o valoare deosebită. Aceștia vor fi protejați în cadrul unui proiect derulat de către asociația menționată.

SPUNE-TI PAREREA