Handicapul asiatic este un mod de pariere care provine din Indonezia si care este folosit cel mai des in fotbal, dar este disponibil pentru aproape orice sport in ziua de astazi. Acest pariu ofera, de obicei, un avantaj echipei mai slab cotate si un dezavantaj echipei favorite, insa liniile de handicap asiatic sunt extrem de variate si poti gasi aproape orice combinatie doresti.

Pariurile cu Handicap asiatic pot parea complexe la inceput, dar odata ce intelegi conceptul este simplu sa le aplici si pot fi o alegere excelenta, pentru a diversifica modul de abordare al pariurilor sportive.

Ce este pariul handicap asiatic?

In pariurile obisnuite pe fotbal trebuie sa mizezi pe castigatorul final al jocului sau poti alege varianta in care meciul se va incheia la egalitate. Acest gen de pariu iti ofera trei optiuni dintre care poti alege: echipa ta favorita castiga, pierde sau face egal (1, X sau 2).

Pariorii folosesc anumiti factori subiectivi pentru a estima sansele de succes ale echipei favorite, pentru diverse cote, analizand probabilitatea ca o anumita echipa sa castige meciul.

Cu toate acestea, in pariurile cu handicap asiatic se aplica un anumit handicap uneia dintre echipe. Astfel, una dintre formatii porneste cu un avantaj sau dezavantaj fictiv, care se va adauga/scadea la scorul final al meciului si astfel se va stabili soarta pariului. Este, practic, versiunea fotbalistica a pariurilor cu spread, care sunt pariuri bazate pe o marja de victorie.

Unde poti paria pe handicap asiatic?

Astazi majoritatea caselor de pariuri ofera pariuri cu handicap asiatic in oferta lor, fiind un tip de pronostic foarte popular si la noi in Romania.

Daca vrei sa te bucuri de o oferta bogata de handicap asiatic, din diferite sporturi, iti poti face simplu si rapid un cont MaxBet, beneficiind in acelasi timp si de bonusuri de bun venit atractive si multe alte avantaje.

Handicap asiatic la pariuri

Cum functioneaza handicapul asiatic? Deoarece handicapul asiatic functioneaza diferit de pariurile traditionale pentru fotbal, cotele pot arata, de asemenea, putin diferit.

De exemplu, intr-un meci dintre Arsenal si Brentford, consideram ca probabilitatile de egalitate, pierdere sau castig ar arata astfel:

 • Arsenal – 2.50
 • Brentford – 2.50
 • Remiza – 3.00

Handicap 0

Probabilitatile de baza pentru linia zero de handicap asiatic vor arata astfel:

 • Arsenal (0) – cota: 1.90
 • Brentford (0) – cota: 1.90

Un meci de fotbal cu handicapul asiatic la 0 arata ca jocul este format din doua echipe egale din punct de vedere statistic. Indiferent de echipa pe care pariezi, aceasta trebuie sa castige pentru a-ti revendica pariul castigator.

Deoarece pariurile cu handicap asiatic elimina remiza din joc, daca un meci se termina la egalitate, pariul tau va fi rambursat.

Handicap 0.25

De exemplu, sa presupunem ca Chelsea joaca cu Manchester United, considerand un handicap asiatic de 0.25. Atunci cotele pot arata ca exemplul de mai jos:

 • Chelsea (-0.25) – cota: 2.00
 • Manchester United (+0.25) – cota: 1.85

Aceasta inseamna ca echipa favorita inainte de startul meciului, Chelsea, se va afla la un sfert de gol in spatele echipei Manchester United. Aceste pariuri pe un „pariu sfert” iti permit sa iti minimizezi riscurile, deoarece iti garanteaza ca, chiar daca Chelsea nu reuseste sa castige si meciul se termina la egalitate, vei pierde doar jumatate din suma investita.

Daca pariezi pe Chelsea -0.25 si echipa castiga, atunci castigi si tu pariul. Cu toate acestea, daca meciul se termina la egalitate, atunci pariul tau va fi considerat drept pe „jumatate pierdut”, iar jumatate din miza pariului tau iti va fi returnata in cont.

Handicap 0.5

Acest tip de pariu indica faptul ca o echipa este cu o jumatate de gol inaintea celeilalte:

 • Barcelona (-0.5) – cota: 1.90
 • Real Madrid (+0.5) – cota: 1.85

Aceste cote arata ca echipa favorita (Barcelona in acest caz) trebuie pur si simplu sa castige jocul pentru ca tu sa castigi pariul. Dar un pariu pe Real Madrid +0.5 este castigator daca echipa castiga sau termina la egalitate.

Folosind exemplul prezentat mai sus, Barcelona va trebui sa castige meciul la final pentru a fi considerata castigatoare pentru cel care a pariat pe aceasta linie de handicap asiatic. In schimb, deoarece Real Madrid are avantajul de jumatate de gol, acest pariu de +0.5 va fi castigator daca Real se impune sau meciul se termina egal. Practic, linia -0.5 inseamna victorie la final de meci, in timp ce +0.5 inseamna sansa dubla, acoperind victoria si remiza in acelasi timp.

Handicap 0.75

Acesta poate fi considerat drept cel mai complicat tip dintre toate pariurile cu handicap asiatic. Mai jos este exemplul de handicap 0.75:

 • Liverpool (-0.75) – cota: 2.00
 • Manchester City (+0.75) – cota: 1.80

Daca pariezi pe Liverpool -0.75, atunci pariul tau va fi castigator doar daca echipa se impune la 2 sau mai multe goluri diferenta pe tabela. Cu toate acestea, daca Liverpool castiga cu un singur gol avans, vei primi inapoi jumatate din miza plasata, in timp ce cealalta jumatate va fi considerata castigatoare. Ti-ai pierde pariul in intregime atunci cand Liverpool pierde sau face egal.

Pe de alta parte, pariul Manchester City +0.75 va avea rezultate diferite pentru pariori. Daca Man. City castiga sau meciul se termina la egalitate, atunci pariul tau este castigator. Daca Manchester City pierde la exact 1 gol diferenta, atunci vei primi jumatate din bani inapoi, restul de 50% din miza fiind pierduta. Daca Manchester City pierde la 2 sau mai multe goluri diferenta, atunci pariul tau este pierdut in intregime.

Handicap 1.0

Acest handicap asiatic apare atunci cand o echipa este favorizata cu un gol fata de cealalta. Iata cum poate arata un handicap 1.0:

 • Juventus (-1.0) – cota: 2.10
 • AC Milan (+1.0) – cota: 1.75

Daca pariezi pe Juventus -1, atunci echipa va trebui sa castige la cel putin 2 goluri avans pentru ca pariul sa fie castigator. Daca Juventus castiga la exact 1 gol diferenta, atunci pariul este rambursat in totalitate, iar tu iti vei primi banii inapoi. Pariul tau este pierdut daca meciul se termina egal sau Juventus pierde.

Pariul AC Milan +1 este castigator in caz de egalitate sau daca AC Milan se impune. Primesti banii mizati inapoi daca Milan pierde la exact 1 gol diferenta si pierzi pariul daca Milan este invinsa la 2 sau mai multe goluri diferenta.

Acestea sunt principalele linii de handicap care trebuie sa intelegi cum functioneaza. Bineinteles ca in oferta agentiilor de pariuri vei intalni si alte variante de pronosticuri cu handicap asiatic, precum 1.25, 1.5, 1.75, 2, etc, dar intelegand exemplele de mai sus iti vei putea da seama imediat si de cum functioneaza celelalte linii amintite.

Avantajele pariurilor cu handicap asiatic

Chiar daca poate parea complicat la inceput, handicapul asiatic reprezinta o modalitate excelenta de a-ti minimiza riscul atunci cand intelegi jocul si de a beneficia de cote pe masura in acelasi timp.

Diversitatea liniilor de handicap asiatic reprezinta un alt avantaj al acestui tip de pronostic, astfel incat vei putea alege exact linia pe care o consideri cea mai avantajoasa, in functie de analiza prealabila facuta asupra meciului.

Unele linii de handicap asiatic iti asigura si rambursarea totala sau partiala a mizei, ceea ce in unele situatii se va dovedi extrem de util, atunci cand nu anticipezi chiar exact scorul final al unei partide si diferenta de goluri dintre echipe.

In concluzie, este util sa stii cum functioneaza pariurile pe handicap asiatic, astfel incat sa apelezi cu incredere la ele in anumite momente. Inainte de a paria insa pe acest tip de pronostic, asigura-te ca ai inteles exact ce inseamna acesta.

 

SPUNE-TI PAREREA