Nicolae Ciucă, actualul premier al României, a fost ales astăzi președinte al PNL, în cadrul congrsului de duminică, 10 aprilie, desfășurat sub sloganul „Uniți pentru o Românie stabilă și puterică“. Acesta a fost unicul candidat al partidului, după ce a primit o derogare specială ca să candideze. Ciucă a fost ales cu 1.060 de voturi din cele 1120 exprimate. 60 de voturi au fost anulate.

Avem nevoie să accelerăm reformele, să reuşim să închidem MCV, care nu se mai justifică, a spus Nicolae Ciucă în prezentarea moțiunii la Congresul PNL de duminică. Nicolae Ciucă, singurul candidat pentru funcția de președinte al PNL la congresul de duminică, a spus că românii așteaptă de la guvernanți „rezultate și eficiență, nu populism și gâlceavă permanentă”. „Avem o coaliție stabilă împreună cu partenerii noștri, PSD și UDMR, care susțin proiecte majore și împreună cu care ne-am asumat implementarea reformelor și modernizarea statului spre binele cetățeanului, nu pentru mize mici și certuri sterile. Să nu tolerăm în niciun fel deteriorarea, degradarea democrației în România, să nu tolerăm atacurile la adresa valorilor care au stat la baza aderării nostre la NATO și integrării în UE și să respingem incitarea la ură și violență”, a spus Nicolea Ciucă.

Angajamentul Partidului Național Liberal, ca și partid de guvernământ, pentru modernizarea României, pentru dezvoltarea comunităților locale, capătă, începând de astăzi, mai multă coerență, prin alegerea ca președinte al PNL a domnului Nicolae Ionel Ciucă, prim-ministrul Guvernului. Urmează operaționalizarea programului „Anghel Saligny”, cel mai ambițios plan de dezvoltare de după 1990, dar și valorificarea banilor europeni pentru infrastructură verde și digitalizare.Acesta este răspunsul PNL la provocările de securitate națională și la dezideratul de progres al României!”, a transmis președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, după Congresul Național al partidului.

 

1 COMENTARIU

  1. ”Cum e turcul, și pistolul”. Cu Nicolae Ciucă la conducerea PNL, liberalii au căzut din lac în puț. Si asta pentru că premierul Ciucă este un prost comunicator. Ba mai mult, la congresul de pomină unde a candidat singur, Nicolae Ciucă a spus că este pregătit pentru funcția de președinte PNL, deși nu are experiență politică, ceea ce denotă o fractură de logică. Cum adică poti fi pregătit pentru o functie politică neavând experiență politică. In plus, Ciucă a sustinut că lipsa lui de experientă poate fi un avantaj, ceea ce e o mare prostie. Din contră, lipsa de experientă in orice domeniu este un handicap. Si exemplele ar putea continua.

SPUNE-TI PAREREA